Najboljši igralec 10. kroga končnice za prvaka lige NLB

V zadnjem krogu končnice za prvaka lige NLB sta se udarila večna tekmeca Celje in Velenje. Tekma je bila brez pravega naboja, saj so Celjani predčasno postali državni prvaki. Tekmo je dobilo Celje, od katerega so se poslovili številni igralci. Bolj napeto je bilo na tekmah v Kopru in Ribnici, kjer se je odločalo o ekipi, ki bo naslednjo sezono igrala v Evropi. Mariborčani so si s prepričljivo zmago v Ribnici zagotovili Evropo, medtem ko so Primorci v domači dvorani remizirali z Urbanescape Loko.


Na derbiju med Celjem in Velenjem je blestel Branko Vujović. Črnogorec, ki se po letošnji sezoni poslavlja od celjskih vrst se je v letošnji sezoni izkazal v državnem prvenstvu in v ligi prvakov. Na petkovi tekmi v Celju je zadel 7-krat, v konlčnici za prvaka pa se je ustavil pri 42 zadetkih.

Eden izmed najbolj zaslužnejših za točko Urbanescape Loke proti Kopru je Tilen Gartner. Slovenski reprezentant je z mladinsko izbrano vrsto poleti lani osvojil naslov evropskih prvakov. Mladi desni krilni igralec je na tekmi v Kopru zadel 6-krat.

Maribor je v Ribnici prišel do visoke zmage proti Ribnici, za katero je najbolj zaslužen vratar Vijoličastih Marin Đurica. Hrvat v dresu Maribora v letošnji sezoni blesti in je eden izmed glavnih adutov Marka Šibile tudi za prihodnjo sezono.

Komentarji