Štiri rokometne legende na žrebu skupin za EP 2024

Danes je na sporedu žreb skupin za prvenstvo stare celine, ki bo potekalo prihodnje leto od 10. do 28. januarja v Nemčiji. V plesu kroglic bodo sodelovali Lars Christiansen, Joel Abati, Julen Aguinagalde in Dominik Klein, ki bodo 24 ekip razporedili v 6 skupin.


Danska, francoska, španska in nemška rokometna legenda bodo danes ob 17:45 izžrebali sestavo šestih skupin, katere bodo postavljene v Berlin, Mannheim in München.  

Žreb bo potekal  v Merkur Spiel Areni v Düsseldorfu, kjer bo odigrana tudi prva tekma prvenstva. Polna dvorana bo 10. januarja dala prostor rekordnim 50.000 gledalcem!

 

Jakostni bobni glede na rezultate v kvalifikacijah in končne položaje na EP 2022:

Boben 1: Švedska, Španija, Danska, Francija, Norveška, Islandija

Boben 2: Nemčija, Nizozemska, Slovenija, Madžarska, Portugalska, Avstrija

Boben 3: Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Poljska, Češka, Srbija in Severna Makedonija

Boben 4: Švica, Romunija, Črna gora, Grčija, Gruzija in Ferski otoki

 

Nemci bodo, kot že rečeno, odigrali otvoritveno tekmo prvenstva 10. januarja v Düsseldorfu, vse naslednje tekme pa bodo moštva iz A skupine odigrala v Berlinu. Hrvaška reprezentanca je bila postavljena v B skupino, ki bo igrala v Mannheimu. Islandci so bili predčasno postavljeni v münchensko C skupino, Norvežani v berlinsko skupino D. Aktualni evropski prvaki Švedi bodo s preostalimi člani skupine E moči merili v Mannheimu, svetovni prvaki Danci pa bodo igrali v skupini F v Münchenu. 

V nadaljnji del prvenstva, ki bo potekal v Kölnu in Hamburgu, se bosta uvrstili po dve najboljši izbrani vrsti iz vsake skupine. 

 

 

Komentarji