V SZEGEDU ZAPIHAL SVEŽ VETER: Prihajajo novi trenerji, odhajajo pomembni igralci

Na jugu Madžarske je zapihal nov veter, ki je s sabo prinesel nov strokovni štab ter tri igralce, odnesel pa Juana Carlosa Pastorja in štiri pomembne akterje. 


Krisztián Kárpáti, dosedanji strokovni vodja rokometne akademije pri Pick Szegedu in selektor madžarske reprezentance U18, bo julija 2023 zamenjal Juana Carlosa Pastorja na mestu glavnega trenerja. Pri delu mu bo pomagal Vladan Jordović, ki ima prav tako bogate izkušnje pri vzgoji mladih talentov.

Prihodnjega julija bosta vodenje prve ekipe prevzela dosedanji selektor švedske reprezentance Michael Apelgren in domača legenda Jonas Källman, ki je tesno povezan s Szegedom. Poleg mladincev želijo potrditi še nekaj mednarodno pomembnih igralcev, pri čemer bo pomembno vlogo odigral švedski trenerski štab. Ker pogodba Michaela Apelgrena tako s švedsko reprezentanco kot z njegovim klubom (IK Sävehof) poteče leta 2024, so se dogovorili, da se jim pridruži naslednje leto. Ob vsem tem pa vodstvo madžarskega kluba poudarja, da ta ena sezona ne bo le vmesna. 

Predsednik kluba dr. Peter Erno Szucs zagovarja tezo, da obdobje nove gradnje kluba ne sme škodovati učinkovitosti. Pri klubu iz mesta na tromeji s Srbijo in Romunijo si želijo v bližnji prihodnosti graditi na mladih in motiviranih igralcih, ki bodo novi temelji dolgoročne gradnje. Njihova prioriteta bodo seveda igralci iz domače rokometne akademije. 

 

Od Pick Szegeda se poslavljajo:
trener – Juan Carlos Pastor (reprezentanca Egipta)
vratar – Mirko Alilović (Orlen Wisła Płock)
levo krilo – Alexander Blonz (GOG Håndbold)
desni zunanji – Kent Robin Tønnesen (Paris Saint-Germain)
krožni napadalec – Miklós Rosta (Dinamo București)

Potrjeni prihodi:
trener – Krisztián Kárpáti  (Pickova rokometna akademija)
pomočnik trenerja – Vladan Jordović  (Pickova rokometna akademija)
vratar – Emil Kheri Imsgard (Elverum Håndball)
levo krilo – Marin Jelinić (RK Nexe Našice)

 

FOTO: Slavko Kolar

Komentarji