Štirje ženski klubi s polnim izkupičkom

V drugem krogu ženskega državnega prvenstva so slavile rokometašice iz Novega mesta, Žalca, Ljubljane in Ajdovščine. Koprčanke so ob minimalni zmagi nad Velenjčankami kot zadnja ekipa v drugem krogu prišle do prvih točk.


1. A DRL ZA ŽENSKE, 2. KROG

ŽRK KRKA NOVO MESTO – ŽRD LITIJA 30:24
Nika Petkovič, ŽRK Krka Novo mesto: “V tekmo smo vstopile dobro in povedle 6:2. Po nekaj tehničnih napakah v napadu in nezbranosti v obrami se je Litija približala na le gol zaostanka. Po odmoru smo se zbrale in tekmo končale sebi v prid.”

ŽRK IZOLA – RK ZELENE DOLINE ŽALEC 14:24
Anna Dobrić, RK Zelene doline Žalec: “Razlika ne priča o realnem stanju na igrišču. Poznalo se je, da je zbolela Anika Strnad, manjkala je tudi Petra Fister, zaradi izpaha rame je v bolečinah igrala Kaja Krebs. Ko smo prišle na pet golov prednosti, se nam je bilo težko oddaljiti za več, a na koncu šteje zmaga.”

ŽRK Z’DEŽELE – RK KRIM MERCATOR 19:28
Sanja Vrček, ŽRK Z’Dežele: “V obrambi in napadu smo timsko odgarale prvih 30 minut, rezultat tega je bil viden na semaforju. V drugem polčasu smo želele stopnjevati naš ritem igre. Krimovke so se zgostile v svoji obrambi in ob nekaj naših napakah prišle do zmage.”

ŽRK PTUJ – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 24:28

ŽRK VELENJE – Ž.U.R.D. KOPER 17:18 (9:10)

LESTVICA

FOTO: ŽRK Krka

Komentarji