Dokaz, da so športniki veliki ljudje – vsi za Krisa!

Kris je 20 mesecev star otrok, ki se je rodil z najhujšo obliko spinalne mišične atrofije. Zdavilo, ki je prišlo na trg in ki bi mu pomagalu pri zdravljenju pa stane astronomskih 2,3 milijona evrov. Za Krisa se niso združili le rokometaši, ampak vsi športniki – za Krisa se je združila vsa Slovenija. 


Kris mora to zdravilo prejeti najkasneje v štirih mesecih, v nasprotnem primeru malček sčasoma izgublja na mišični moči, dokler ne bodo mišice povsem odmrle. Edina možnost za Krisa je, da zdravilo aplicirajo v ZDA, kjer bi lahko bolezen popolnoma ozdravili, pravi nevrolog Damjan Osredkar. Zdravilo je čisto novo, v Evropi še ni registrirano. 

Vsem, ki bi želeli pomagati devetnajstmesečnemu Krisu, lahko sredstva nakažete na TRR:

SI56 0510 0801 6627 635

Palčica pomagalčica

Namen nakazila: za Krisa

Če bi vsak Slovenec podaril zgolj 2€ … 

Pošljete pa lahko tudi SMS na številko 1919 s ključno besedo KRIS1 ali KRIS5!

POMAGAJO TUDI ROKOMETAŠI

V Kopru bodo na sobotni tekmi zbirali prostovoljne prispevke, v Slovenj Gradcu pa bodo ves izkupiček od prodanih sobotnih kart namenili Krisu.

PA NE SAMO ROKOMETAŠI…

V dobrodelno akcijo so se vključili tudi klubi iz ostalih športnih panog – nogomet, košarka, odbojka… Vsi Slovenci smo stopili skupaj za Krisa. 

Na Facebooku strastni zbiratelj dresov Slaven Radić organizira dražbo originalnih dresov, ki jih je prejel od igralcev za lastno kolekcijo, a se jim je za Krisa pripravljen odpovedati. Med dresi je tudi majica slovenske moške rokometne reprezentance s podpisi Janca, Heningmana, Dolenca, Cingesarja, Marguča, Bezjaka in Zarabca.

 

Seveda pa Slaven ni edini, ki organizira podobne dražbe in zbiranje denarja za Krisa. Bi radi imeli navijaški Šal iz Eurobasketa, ko so naši postali evropski prvaki – seveda s podpisi VSEH košarkarjev – in bili pri tem tudi dobrodelni?

 

Podporo Krisu pa so izkazali tudi slovenski odbojkarji.

Komentarji