Šulek: “Pred nami je mogoče celo najlažja tekma sezone”

Ob 17. uri si bosta nasproti stali ekipi Celja Pivovarna Laško in Jeruzalem Ormož. Celjani so seveda absolutni favoriti tekme, ki bo potekala v dvorani Zlatorog, saj so letos še neporaženi v 1. NLB. Kljub temu Ormožani napovedujejo lahko tekmo, saj bodo nastopili povsem neobremenjeni z rezultatom. 


Celjanom opravili nepotreben izlet na Dansko, ki je moštvo gotovo nekoliko utrudil. V Aalborgu bi morali namreč odigrati še zadnjo tekmo rednega dela Lige prvakov, a je bila le-ta odpovedana, ker so imeli Danci v moštvu preveč okuženih. O odpadli tekmi in pričakovanjih pred obračunom z Jeruzalemom je spregovoril Tomaž Ocvirk, celjski glavni trener: “Znova nam je žal odpadla tekma, na srečo pa smo tokrat zaradi kombiniranega potovanja potovali s čarterskim letom in pot nam je pobrala veliko manj moči. V soboto k nam prihaja dobra ekipa Jeruzalema Ormoža, ki smo jo oktobra v gosteh premagali z našo dobro predstavo. To bomo morali sedaj ponoviti tudi v nedeljo in prepričan sem, da na bo to uspelo, saj se fantje res trudijo tako na treningih, kot tudi tekmah. Vsi prevzemajo bremena in podobno pričakujem tudi v nedeljo. Nič nam ne bo podarjeno, tekmec je zahteven, zato bo pomembna osredotočenost, disciplina v igri in borbenost na najvišji ravni.”

Pri Ormožanih se zavedajo, da ob gostovanju v Celju od njih nihče ne pričakuje zmage, zato si prevelikega pritiska ne bodo naložili. “Pred nami je mogoče celo najlažja tekma sezone. Igramo proti absolutnemu favoritu, ki v tej sezoni v državnem prvenstvu ne pozna poraza. Za nas bo ta tekma služila kot priprava za naslednje tekme, na katerih si želimo novih točk. Seveda si želimo Celjanom nuditi dostojen odpor čim dlje časa,” pred tekmo razmišlja Teo Šulek, igralec Jeruzalema.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji