Super Mario blesti v Ligi prvakov, o reprezentanci pa ima svoje mnenje

Mario Šoštarič, občasni slovenski reprezentant, ki blesti v Ligi prvakov v dresu madžarskega Pick Szegeda zaman čaka vpoklic v reprezentanco Ljubomirja Vranješa. 28-letnik v dresu Szegeda navdušuje, a kot kaže (še) ni zadovoljil apetite slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa.


Konkurenca na desni strani napada v slovenski članski reprezentanci je izjemno močna. Vpoklic na novembrsko akcijo, ki je že nekako oblikovala reprezentanco za januarski EP 2022 na Madžarskem in Slovaškem, sta prejela Gašper Marguč (Veszprem) in Blaž Janc (Barcelona). Oba omenjena igralca imata veliko vlogo v svojemu klubu, s katerim dostojno nastopata v elitni Ligi prvakov. Poleg Janca in Marguča se na desnem krilu tu konkurenca še ne konča. Tu je še slovenski golgeter Dragan Gajić, ki v francoskem prvenstvu podira rekorde in dosega zadetke kot za šalo, omeniti velja tudi izjemno talentiranega Domna Novaka, v ozadju pa so tudi mlajši slovenski fantje, ki trkajo na članska reprezentančna vrata.

Ob močni konkurenci na položaju desnega krila se tako ni našlo prostora za Maria Šoštariča, ki je v preteklosti že bil član članske reprezentance, za njo je zbral 17 nastopov in dosegel 38 golov. Šoštarič od sezone 2016/2017 nastopa za madžarski Szeged, kjer ni bil nikoli vprašljiv člen ekipe. Zanesljivi “Super Mario” je že večkrat izstopal na tekmah elitne Lige prvakov, nazadnje prav ta teden, ko je na gostovanju pri THW Kielu Szegedu zagotovil prvo točko na severu Nemčije.

“Prvič v zgodovini kluba smo prinesli točko iz Kiela. To je vsekakor velik rezultat, saj gre za zelo zahteven teren. Ker smo se vrnili po sedmih golih zaostanka, smo točke lahko zelo veseli. Glede na to, kako smo odprli tekmo, z vodstvom 10:5, pa je ostalo nekaj grenkega priokusa, saj bi lahko tekmo zapeljali drugače. Lahko bi jo tudi dobili,” je v intervjuju za Ekipo SN o zgodovinski točki v Kielu dejal levoroki slovenski legionar Mario Šoštarič.

Šoštarič še vedno čaka na vpoklic v reprezentanco. Konkurenca je velika, januarski EP pa bo potekal prav na Slovaškem in Madžarskem, kjer Šoštarič nenazadnje preživlja največ časa. V interjvuju za Ekipo SN so 28-letnega igralca vprašali tudi o njegovem reprezentančne položaju, kjer je komentiral reprezentančni spisek za novembrsko akcijo: “Bomo videli. Ne odločam jaz. Kolikor sem prebral, so v reprezentanci zdaj nove smernice. V redu, meni ustreza, kot je. To je to,” je dejal Šoštarič ob vprašanju o morebitnem povabilu v reprezentancu pa odgovoril: “Trenutno na to ne bi odgovoril, ker tega ne vem niti sam. Nekaj imam v glavi, ampak naj to za zdaj ostane moje,” je za Ekipo SN zaključil Mario Šoštarič.

 

Komentarji