Švedi, Španci in Norvežani drugi del tekmovanja začeli z zmago

Začel se je drugi del tekmovanja, ki nam bo prinesel štiri polfinalne reprezentance. V skupini II, ki igra v Bratislavi nastopajo Švedska, Rusija, Nemčija, Španija, Poljska ter Norveška. Prvi krog drugega dela tekmovanja je prinesel obračune med Rusijo in Švedsko, Španijo in Nemčijo ter Norveško in Poljsko. Dve točki so v drugi del tekmovanje prenesli Rusi, Španci in Nemci.


RUSIJA : ŠVEDSKA  23:29 (13:16)
Ermakov 5, Andreev 4; Wanne 9, Chrintz 5

V zgodnjem popoldanskem terminu sta svojo tekmo odigrali reprezentanci Rusije in Švedske. Rusi so v drugi del tekmovanja prišli brez poraza, medtem ko, so Švedi zabeležili zmago, poraz in neodločen rezultat. V tekmo so bolje vstopili Švedi, ko  so v 7. minuti prek njihovega najboljšega igralca, Hampusa Wanneja povedli s tremi goli prednosti (2:5). V nadaljevanju so Rusi ujeli ritem in v 13. minuti zaostanek znižali le še na gol zaostanka (6:7). In Rusi so tudi v nadaljevanju držali korak s tekmeci in v 19. minuti poskrbeli za izenačenje (10:10) in za to, da se je tekma začela znova. Po nekaj izenačenih minutah so na plin znova stopili Švedi in po delnem rezultatu 0:4 povedli s prav toliko goli prednosti (12:16). Polčas pa so z golom zaključili Rusi in na odmor sta ekipi odšli ob rezultatu 13:16. Začetek drugega polčasa pa se je začel zelo zaspano. V 10. minutah smo videli le štiri gole, a to je bilo dovolj, da so Švedi prišli na pet golov prednosti (15:20). Rusi v nadaljevanju niso več uspeli ujeti pravega ritma. Približati se jim je uspelo na tri gole (18:21) to pa je tudi najmanj na kar so zmanjšali razliko. Po treh zaporednih goli so igralci Švedske povedli za šest (18:24). Skandinavci so tekmo le še mirno peljali do konca in v zaključku povedli s sedmimi zadetki (20:27). Tekma pa se je končala ob razliki šestih golov (23:29) in tako so rokometaši Švedske po zmagi osvojili prvi dve točki v drugem delu in ohranili upanje za polfinale.

NEMČIJA : ŠPANIJA  23:29 (12:14)
Golla in Zieker po 4; Maqueda 6, Sole in Casado po 5

Kot drugi obračun je bil na sporedu derbi dneva med Nemčijo in Španijo. Obe ekipi sta v drugi del tekmovanja napredovali brez poraza. Dvoboj zadnjih dveh evropskih prvakov. Nemci so ta naslov osvojili leta 2016, Španci leta 2018 in 2020, kar pomeni, da tudi branijo naslov evropskih prvakov. Tako smo lahko pričakovali izjemno izenačen in napet obračun. Po začetnem španskem vodstvu z 0:2 so Nemci hitro vzpostavili ravnovesje. Nobena izmed ekip pa si v prvem polčasu ni uspela priigrati večje prednosti. Veliko je bilo predvsem igre gol za gol. Španci pa so tako kot so začeli prvi polčas tega tudi končali in sicer z dvema zadetkom prednosti. Po 30. minutah je bil rezultat na semaforju 12:14. Rokometaši Španije pa so na začetku drugega polčasa po delnem izidu 0:5, povedli z sedmimi goli naskoka (12:19) in tako naredili velik korak proti četrti zmagi na prvenstvu. Po polovici drugega polčasa pa je bila zmaga Špancev še bližje, saj so povedli za osem zadetkov (14:22). Do konca tekma se ni zgodilo nič več dramatičnega. Igralci Španije so se veselili zmage z rezultatom 23:29 in tako naredili velik korak proti polfinalnim bojem.

POLJSKA : NORVEŠKA  31:42 (15:21)
Moryto 10, Sicko 6; Barthold 10, Sagosen 9

Poljaki so si drugi del priigrali z dvema zmagami in enim porazom prav tako kot Norvežani. Po izjemno izenačenem začetku tekme, ko sta se ekipi menjavali v vodstvu so po slabih 10. minutah Norvežani pokazali, saj so favoriti tega obračuna. Po delnem izidu 0:5 so prišli do štirih golov prednosti (6:10). Sledilo je nekaj izenačenih minut v 21. minuti pa so s tremi hitrimi zadetki Skandinavci prednosti povečali na sedem golov (10:17). Ekipi sta na odmor odšli ob razliki šestih zadetkov in sicer ob rezultatu 15:21. Med 35. in 41 minuto pa so rokometaši Norveške razrešili dvome o zmagovalcu. Po delnem izidu 0:6 so namreč povedli za enajst golov in edino vprašanje, ki nam je ostalo je kakšna bo razlika ob koncu srečanja. Po polovici drugega polčasa so Norvežani povedli tudi že za štirinajst zadetkov (19:33). Končna razlika je bila na koncu enajst golov (31:42). Tako so tudi Norvežani ohranili upe za nastop v polfinalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Real Federación Española de Balonmano / FB

Komentarji