Kako se s korono spopadajo prvoligaši?

Zaradi vse slabše situacije v državi, smo klube prve slovenske lige povprašali, kakšno je stanje in kako se s težavami, povezanimi s korono spopadajo.


Največ težav so imeli v prestolnici pri MRK Ljubljana, kjer je bilo okuženih 13 igralcev. Vsi igralci so bili doma do začetka tega tedna. Vsi igralci bodo testirani, če se pokažejo še kakšne nove okužbe, bodo igralci znova napoteni v izolacijo. Iz kluba so nam sporočili, da  so okužbe prišle v izjemno neprimernem času, saj so zamenjali trenerja. Želijo si, da se manjko treningov ne bo poznal na rezultatih v nadaljevanju sezone.Pri drugem klubu iz prestolnice RD LL Grosist Slovanu, večjih težav s korono nimajo. Nekaj težav so imeli le po novem letu, a so treningi potekali normalno, saj igralci pred tem niso bili v stiku in tako ni prišlo do karanten in izolacij. Tudi v Mariboru je bilo v ponovoletnem času nekaj težav, sumili so nekaj okužb, bilo je tudi nekaj karanten zaradi stikov z okuženimi. Drugače večina trenira normalno, testirajo pa se vsi, tudi cepljeni.

Enako velja tudi za zasedbo Celja Pivovarne Laško. Vsi igralci so polno cepljeni,  dva člana sta v samoizolaciji, a nima težjega poteka bolezni. Vsi igralci se pred treningi testirajo in trenirajo normalno naprej. Vsi člani ekipe so cepljeni tudi pri sosedih iz Velenja, nekateri tudi s poživitvenim odmerkom. Težav s korono nimajo, edino okužbo so imeli na račun reprezentanta Aljaža Panjtarja. Podobna situacija je na obali v Kopru. Vsi člani so cepljeni, ob slabšem počutju pa to sporočijo. Protokol je tak, da se člana izolira, ob okužbi se treningi za 5 dni prekinejo, nato pa se ponovno izvede testiranje.

Redna PCR testiranja imajo v RD Urbanscape Loka, kjer so imeli od novega leta kar nekaj okužb, kar je pomenilo takojšnjo karanteno in PCR test v potrditev. Sedaj se testirajo vsi člani, saj želijo v klubu imeti čim večjo kontrolo in skrbeti za varnost vseh. Delež necepljenih je med igralci in vodstvom precej velik.

Igralci, ki niso popolnoma zdravi, preventivno ostajajo doma v Ivančni Gorici. Zaradi stikov igralci tedensko ostajajo doma, nekaj okužb so tudi potrdili. Vsak dan se pred treningom testirajo vsi igralci, tudi preboleli in cepljeni. Zaradi vseh izolacij in karanten je močno moten trenažni proces, zaradi česar v klubu menijo, da bi bilo smiselno razmisliti o zakasnitvi začetka spomladanskega dela prvenstva.

V Trimu, ki je na pripravah na Hrvaškem, se tedensko testirajo. Težav s korono nimajo, na pripravah manjkata samo 2 igralca, ki pa sta odsotna zaradi naknadnega vpoklica v reprezentanco. Tudi v drugem slovenskem klubu, ki se pripravlja na morju, Jeruzalem Ormožu se redno testirajo. Vsi igralci so cepljeni, imajo samo eno okužbo, a se bojijo kako bo v prihodnje.

Normalno treningi potekajo v Šmartnem, kjer so imeli do sedaj samo eno okužbo, a tudi ta je bila v prvem delu tekmovanja. Drugih težav s korono nimajo. Več težav imajo v Dobovi, kjer imajo 3 okužene igralce. Ostali se samotestirajo in trenirajo, če se kdo ne počuti dobro, gre na PCR testiranje.

V deželi suhe robe, so vsi člani cepljeni, polovica trikrat. Prejšnji teden je bil pozitiven en igralec. Ribničani vsakega igralca, ki sumi na okužbo izolirajo za par dni. Izvedejo tudi testiranje.

Korona pa se kot vse kaže boji Koroške. Pri prvoligaših iz Slovenj Gradca s korono niso imeli težav, skoraj vsi igralci so cepljen.

Komentarji