SVIŠ in Ig do zmage na sosedskih derbijih, Železnikom pripadel derbi dna lestvice

Na sporedu je bil 9. krog 1.B lige. V pregledu prvih treh tekem bomo pogledali oba sosedska derbija, ki sta bila ne sporedu ter derbi dna lestvice. Na prvem sosedskem derbiju sta se pomerila RK Grosuplje in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Derbi spodnjega dela lestvice med RD Alples Železniki in RK Črnomelj. Na drugem sosedskem derbiju sta moči merila ŠD Mokerc Kig in ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak.


RK GROSUPLJE : RK SVIŠ IVANČNA GORICA  17:30 (11:13)
Zafran 6, Lukan 4; Vidmar  Kutnar in Košir M. po 5

Po izenačenem začetku dvoboja so si kor prvi dva zadetka prednosti priigrali gostje, ki so povedli 3:5. Vse do 26. minute so imeli igralci SVIŠa na računu dva gola prednosti, nato pa so domačini rezultat najprej izenačili in nato celo povedli (11:10). A na odmor so s prednostjo dveh zadetkov vseeno odšli gostje, ki so do konca prvega polčasa spreobrnili rezultat in vodili z 11:13. V drugem polčasu pa popolnoma drugačna slika. Rokometaši SVIŠa so upravičili vlogo favoriti in po 10. minutah drugega polčasa po delnem izidu 0:7 povedli z devetimi goli prednosti (11:20). Domačini so prvi gol v drugem polčasu dosegli šele v 41. minuti. Tako so gol dosegli po kar 15. minutah posta, če vključimo še prvi polčas. Igralci SVIŠa so do konca tekme le še rutinirano nadzorovali potek srečanja in tekmo brez večjih težav pripeljali do konca in slavili s trinajstimi zadetki prednosti (17:30). Rokometaši SVIŠa tako še naprej ostajajo brez poraza v letošnji sezoni. Grosupeljčani se bodo v naslednjem krogu pomerili z Rudarjem, medtem ko SVIŠ čaka obračun s Krškim.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK ČRNOMELJ  25:20 (10:8)
Štremfelj 6, Berce in Tušek po 5; Medic 6, Lozar 5

Na derbiju dna lestvice so igralci Železnikov gostili Črnomeljčane. Domačini so odlično začeli tekmo in hitro dali vedeti, da jih nocoj zanima zgolj zmaga. V 11. minuti so povedli že s tremi goli prednosti (4:1). A pri tem se niso ustavili in le pet minut kasneje vodili že s petimi zadetki (7:3). A gostje so pokazali, da igralcem Železnikov ne bo lahko. Do konca prvega polčasa so se vrnili v tekmo in na odmor odšli le z dvema goloma zaostanka (10:8), čeprav so se približali tudi samo še na gol zaostanka (9:8). S tempom kot so končali prvi polčas so gostje iz Črnomlja začeli tudi drugega in rezultat hitro izenačili  (10:10). A domačini so ponovno ujeli pravi ritem in v 43. minuti ponovno povedli s štirimi goli (17:13). Tako je moral trener gostov Zoran Šutej odreagirat z minuto odmora. Gostitelji pa do konca niso več dopustili, da bi se igralci Črnomlja približali in so tekmo na koncu slavili z rezultatom 25:20. Rokometaši Železnikov v naslednje krogu čaka tekma s Škofljico, igralci Črnomlja, ki tako še naprej ostajajo brez zmage bodo igrali proti Brežicam.

ŠD MOKERC KIG : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  28:24 (13:10)
Tabaković 6, Šivec in Legan po 5, Regner 8, Majzelj in Kljun po 3

Čeprav igralci Škofljice v letošnji sezoni ne navdušujejo smo lahko pričakovali izjemno srečanja, kar se od sosedskih derbijev tudi pričakuje. In prav takšnega smo tudi dobili. Tekma je bila izenačena že od samega začetka. Ižanci so v 11. minuti sicer povedli s tremi goli prednosti (5:2), a so se gostje v 16. minuti približali le še na gol zaostanka (6:5). V 26. minuti pa so domačini povedli že za pet golov (12:7). Do konca polčasa so gostje uspeli rezultat nekoliko zmanjšati.  Ko je že kazalo, da bosta ekipi na odmor odšli ob razliki dveh golov so rokometaši Mokrca v zadnji minuti dosegli zadetek in na odmor odšli s prednostjo treh golov (13:10). V drugi polčas so bolje krenili domačini in ponovno povedli s petimi zadetki prednosti (15:10). V prvi polovici drugega polčasa so goste držali na razliki štirih ali petih zadetkov. Nato pa so znova sledile minut rokometašev Škofljice, ki so zaostanek ponovno znižali le še na en zadetek (20:19). Tako je moral reagirat trener domačih Dejan Vujič, ki je želel zaustaviti nalet gostov. To mi ni uspelo, saj so igralci Škofljice že naslednji napad rezultat izenačili. Prestavo višje pa so nato prestavili tudi gostitelji naredili razliko, ki so jo tokrat obdržali do konca obračuna. Tekma se je končala z rezultatom 28:24. Ižanci se bodo v naslednjem krogu pomerili s Sevničani, igralce Škofljice pa čaka obračun z Železniki

FOTO: ŠD Mokerc Kig

Komentarji