Šmartno do zmage na derbiju vrha, Dol in Sevnica brez zmagovalca, Brežicam obračun z Rudarjem

V pregledu še ostalih teh obračunov bomo podrobno opisali derbi vrha med RK Krško in RD Herz Šmartno. Spremljali pa smo tudi dva obračuna sredine lestvice in sicer med RK Sevnica in RK Dol TKI Hrastnik ter RK Brežice ter RD Rudar. Napeti in izenačeni obračuni, kar za tekme, ki smo jim bili priča ni prav nič presenetljivega.


RK KRŠKO : RD HERZ ŠMARTNO  34:39 (18:18)
Grobelnik, Romih in Škafar po 5; Justin in Rozina po 10

Na začetku srečanja so tempo narekovali gostje, ki so v 9. minuti povedli z 4:8. A nato se je ogrel tudi motor Krškega in tako so v 15. minuti zaostanek znižali le še na gol zaostanka (9:10). Kljub temu, da so si gostje ponovno priigrali tri zadetke prednosti smo spremljali zelo izenačeno tekmo.  V zaključku prvega polčasa so domačini namreč nadoknadili tudi štiri gole zaostanka in tako je bil po 30. minutah rezultat izenačen (18:18). V prvih desetih minutah drugega polčasa smo spremljali podoben rokomet kot v prvem polčasu. Rokometaši Šmartna so si ustvarili razliko, a so domačini vselej uspeli ujeti priključek. V 44. minuti pa so gostje prvič na tekmi povedli s šestimi goli prednosti (24:30) in s tem prisilili domačega trenerja Aleja Kukavico v minuto odmora. Krčani so poizkušali nadoknadit zaostanek, a so pri tem porabili preveč moči, da bi zaostanek izničili. Tekma se je tako končala z zmago gostov z rezultatom 34:39. Rokometaše Krškega v naslednjem krogu čaka še en derbi vrha tokrat z SVIŠem, ekipa Šmartna pa se bo pomerila z Dolom.

RK SEVNICA : RK DOL TKI HRASTNIK  23:23 (11:12)
Cigler 6; Zorič in Blatnik po 4; Brilej 8, Klepej in Ajdari po 4

Pred tem krogom je ekipi na lestvici ločila zgolj točka zato smo si lahko nadejali zelo napete in izenačene tekme. In takšno smo tudi dobili. Po 10. minutah so sicer gostje povedli z dvema zadetkoma prednosti (4:6), a to vodstvo je bilo kratkotrajno. Z delnim izidom 4:0 so gostje namreč povedli z 8:6. A tudi vodstvo domačinov ni trajalo dolgo. Do konca prvega dela smo nato spremljali igro gol za gol. Prvih 30. minut se je končalo z rezultatom 11:12. In prav tako je bil izenačen tudi drugi polčas. Dolani so si sicer priigrali dva zadetka prednosti, a popolnoma odlepiti se jim od tekmeca ni uspelo. Tekma se je tako končala brez zmagovalca z rezultatom 23:23. Sevničani v naslednjem krogu igrajo z Ižanci, Dolane čaka obračun z ekipo Šmartna.

RK BREŽICE : RD RUDAR  30:26 ( 17:15)
Bogovič 10, Koprivc 9; Ernestl 10, Kocijančič 9

Že v sredo sta svojo tekmo odigrala ekipi Brežic in Rudarja. Tekmo so odlično odprli gostje, ki so po 6. minutah vodili že z 1:5. A v nadaljevanju je tudi ekipa Brežic zaigrala tako kot zna in zaostanek hitro zmanjšala le še na gol zaostanka (5:6). Do konca prvega polčasa smo spremljali zelo izenačen rokomet. V prednosti so bili sicer domačini, a več od dveh zadetkov prednosti si niso uspeli priigrati. In prav takšna je bila razlika tudi ob polčasu. Ekipa sta na odmor odšli ob rezultatu 17:15. V 35. minuti pa so domačini prvič povedli s štirimi goli prednosti (22:18). Gostje so zaostanek še enkrat več znižali na dva zadetka, a so Brežičani, ki so bili v naletu stvari spet postavili na svoje mesto in povedli s petimi goli (25:20). To je bilo morda celo ključno za razplet tekme. Do konca tekme je bilo sicer še dolgih 20. minut. A rokometašem Rudarja se na kaj več kot dva gola ni uspelo približati. Tekma se je končala z rezultatom 30:26.

FOTO: RK Sevnica

Komentarji