Tilen Leben se bo prvič preizkusil v tujini

Slovenski rokometaš Tilen Leben, ki trenutno brani barve slovenskega prvoligaša MRD Dobova, se bo v naslednji sezoni prvič v svoji karieri preizkusil v tujini. Otrok Celja Pivovarne Laško bo oblekel dres slovaškega kluba Tatran Prešov, s katerim je podpisal 2-letno pogodbo.


Leben je svoje prve rokometne korake napravil v Celju Pivovarni Laško, kjer je uspešno nastopal za vse mlajše selekcije, na koncu pa je izkusil svoj debi tudi v članski ekipi. Zaradi premalo ponujene minutaže v Celju se je v sezoni 2015/2016 podal na posojo v Sevnico, in z njo nastopal v 1. ligi NLB. V sezoni 2016/2017 se je preselil k mariborskemu Braniku, za katerega je v eni sezoni zabeležil 22 nastopov in dodal tudi dva zadetka. Po igranju v Mariboru je v sezoni 2017/2018 podpisal za MRD Dobova, pri katerem igra že svojo četrto sezono.

Mladi vratar je bil član tudi mlajših reprezentanc Slovenije. Z mladinsko reprezentanco je leta 2015 osvojil drugo mesto na SP v ruskem Jekaterinburgu.

Po štirih sezonah v Dobovi in uspešnem nastopanju v ligi NLB si je Leben nabiral igralne izkušnje, v naslednji sezoni pa se bo prvič v karieri preizkusil v tujini. V slovaškem Tatran Prešovu se bo pridružil Lucijanu Fižuletu, ki se je Prešovu pridružil v začetku letošnje sezone. S Slovaki je podpisal 2-letno pogodbo.

“Glede na pogoje, ki jih lahko zagotovimo in kaj trenutno ponuja trg, je bil za nas najbolj zanimiv Tilen. Obiskoval je zelo kakovostno rokometno šolo v Celju. Zadnje sezone je uspešno nastopal v prvi slovenski ligi pri Dobovi, s katero smo se srečevali pred letošnjo sezono, nameravamo pa ekipo Dobove sprejeti tudi v Prešovu. Tilen ima izkušnje iz slovenske lige, kjer je redno igral. Je fizično zelo razvit, dinamičen vratar. Verjamemo, da bomo poleg Marcosa Colodetija, ki je del koncepta ekipe že od začetka sezone, dobili mladega in odličnega vratarja, ki se bo odlično izpopolnjeval ob Coloditeju,” je ob podpisu pogodbe z Lebnom dejal športni direktor Tatrana Miroslav Benický.

“Približno pet let zapored sem tu sodeloval na mladinskih turnirjih, tako da sem nekaj tekem odigral tudi v areni Prešov. Ogledoval sem si nastope Tatre v evropskih tekmovanjih in ligi SEHA in z veseljem bom del te ekipe,” je po podpisu pogodbe izjavil Leben.

Komentarji