Urh Kastelic: “Recept za uspeh bo borba od prve minute”

Pred moško rokometno reprezentanco je še zadnje dejanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo naslednje leto. V celjski dvorani Golovec se bodo še drugič v petih dneh pomerili z izbrano vrsto Turčije. Turki so na zadnjem mestu skupine še brez zmage, tako da slovenski fantje ne bi smeli imeti več težav priti do nove zmage. V slovenski vrsti pa je prišlo tudi do menjave, saj bo Matica Grošlja, ki ima težave z vratom zamenjal Gašper Marguč. Na tekmi pa ne bo niti Mihe Zarabca.


Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije:
“Zadnje dni smo dobro preživeli. Utrujajoče ni bilo samo potovanje, temveč tudi testiranja, kratki treningi in tekmi. Rokometaši so po celonočni poti s Poljske zagotovo utrujeni, zato jih dan po vrnitvi čakata zgolj regeneracija in analiza tekmeca. Delo v Turčiji smo opravili z odliko. Potek tekme smo nadzorovali vseh 60 minut in s seboj odnesli želeni dve točki. Tudi na Poljskem smo odigrali dober obračun. Poljake smo presenetili z agresivnejšo igro v obrambi. Na koncu smo ostali brez točke ali celo dveh, ki bi jih, po mojem mnenju, lahko osvojili. Vsi fantje, še posebej mladi igralci, so svoje delo na igrišču odlično opravili. Borili so se od prve do zadnje sekunde, s pravo energijo in željo. Škoda je, da se je na koncu razpletlo tako, kot se je. A če želimo igrati z mladimi rokometaši, moramo sprejeti tudi dejstvo, da delajo napake. Potrebujejo čas, da se razvijejo. Sam kot trener, pa tudi celotno moštvo in vsa slovenska rokometna javnost, moramo razumeti, da so napake sestavni del tega procesa. Premikamo se v pravo smer, kar mi je všeč. Na tekmi s Turčijo v Celju si želimo pokazati všečno rokometno igro, polno energije in borbenosti. Mladi igralci bodo dobili priložnost, da tudi na domačih tleh pokažejo žejo po zmagi. Pred tekmo bomo končno imeli nekaj časa za trening, kar je v tem tednu korak naprej. Rad vidim, da pomlajeno moštvo napreduje. Dvoboj s Turki je odlična priložnost, da naredimo nov korak v to smer. Naša mlada ekipe je bila blizu zmage proti Poljski, ki se je enakovredno kosala z Nemci in Španci. Gre za eno najmlajših zasedb, ki je v dresu Slovenija igrala na pomembnem obračunu in treba je priznati, da imamo res kakovostne mlade fante.”

Urh Kastelic, vratar Slovenije:
“Vsi smo se z veseljem udeležili reprezentančnega zbora. Zaradi dolgih potovanj v tem tednu časa za treninge ni bilo na pretek. Na tekmah smo tudi mlajši igralci dobili priložnost za igro in bili močno motivirani. Žal smo bili proti Poljski za gol prekratki, a smo na pravi poti. Pred nami je še domača tekma s Turki, na kateri bi si z zmago zagotovili prvo mesto v kvalifikacijski skupini 5. Menim, da moramo ponoviti predstavo s torkovega gostovanja. Če se bomo borili od začetka obračuna, se nimamo česa bati. Turki bodo visoko motivirani. Čeprav se niso uvrstili na evropsko prvenstvo, bodo na mednarodni sceni želeli pustiti najboljši možen vtis. Recept za uspeh bo borba od prve minute.”

FOTO: FA Goeppingen

Komentarji