Slovenija zmagovito zaključila kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Slovenija je v Celju v legendarni dvorani Golovec z visokih 39:24 proti Turčiji dobila še zadnjo kvalifikacijsko tekmo.  Slovenci, ki so bili na svoje 13. evropsko prvenstvo pred srečanjem že uvrščeni, so danes lahko zaigrali sproščeno, selektor Ljubomir Vranješ pa je lahko priložnost namenil tudi mlajši selekciji.  


Švedski strateg srbskega rodu je v uvodu na parket sicer poslal  našo najmočnejšo postavo. Prvi gol na tekmi je dosegel Ibrahim Ozturk, to pa je bilo tudi edino vodstvo Turkov na tem srečanju. Slovenci so nemudoma odgovorili z delnim izidom 5:1 in podobno kot na prvem medsebojnem obračunu hitro prevzeli vajeti. Ugur Erceylan je Turke še zadnjič približal na minimalen zaostanek (8:7) nato pa so naši po hitrem postopku nasuli šest zaporednih zadetkov in prišli do najvišjega vodstva (14:7). Nadvse učinkovit je bil Gašper Marguč, katerega nastop je bil še pred tekmo nepredviden. Prvi polčas je Slovenija dobila z visokih 19:11.

V drugem polčasu, katerega je prav tako začela najmočnejša slovenska postava, so turški rokometaši le prišli do serije štirih zadetkov in prepolovili zaostanek (22:17). Hitro sta odgovorila Borut Mačkovšek in Blaž Janc, z igralcem več pa so Slovenci znova vzpostavili ravnotežje in  dosegli novo najvišjo prednost (31:22). V 53. minuti je Slovenija po uspešno izvedeni sedemmetrovki Domna Novaka prišla do dvomestne prednosti, Novak pa je v naslednjih minutah vpisal še tri zadetke in prispeval k izjemnemu delnemu izidu 8:0, po katerem so Vranješevi varovanci vodili že za 16 (39:23). Turki so zadeli še poslednji kvalifikacijski gol in postavili rezultat tekme 39:24 v korist Slovenije.  

 

Foto: RZS

Komentarji