SVIŠ razbil Dravo, Dolani brez težav preko Primorcev in do prve lige

V soboto, 12. maja, so se odvijale tekme 26. kroga 1. B DRL. Dobili smo nova prvoligaša, to sta RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Dol TKI Hrastnik.


Ivančani so pred domačim občinstvom ugnali goste s Ptuja s kar 15 goli razlike, s čimer so potrdili naslov prvakov in napredovanje v 1. NLB ligo.

V prvem polčasu so domači začeli bolj zadržano, tako da so jim Ptujčani lahko sledili. Z igro gol za gol so se gostitelji očitno le ogrevali saj so po prvih 5 minutah stvari vzeli v svoje roke in do 11. minute povedli že s petimi goli razlike. Tudi gostje so se kmalu zbudili in do konca 1. polčasa smo lahko spremljali umirjeno in enakovredno igro obeh ekip, seveda s priigrano prednostjo domačih. Rezultat ob polčasu je bil 16 : 12.

V zadnji polčas sezone so se borbeno zagnali vodilni na lestvici in dokazali, zakaj sodijo med prvoligaše. Pred domačimi navijači so eksplodirali. Zadeli so 18 golov, prejeli pa jih le 7 in tako v velikem slogu proslavili naslov s končnim rezultatom 34 : 19.

DOLANI PO SERIJI 7 ZMAG V 1 NLB LIGO
Zmaga Dolanov v Hrpeljah – njihova sedma zaporedna – sicer ni bila tako suverena, vendar je zadostovala za končno 2. mesto na lestvici in vstop v 1. NLB ligo.

Prvih 10 minut je igra potekala gol za gol, nato pa so gostje začeli napadati, povedli za 5 in vmes tudi že za 7 golov. Do konca polčasa se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo in s prednostjo so na odmor odšli Dolani (12 : 17).

V 2. polčasu so še naprej vodstvo ohranjali gostje. Gol več so sicer zadeli domačini, toda prednost, katero so si Dolani priigrali že v prvi polovici tekme je bila več kot dovolj za zmago, končno 2. mesto na lestvici in uvrstitev med prvoligaše. Končni rezultat tekme je bil 26 : 30.

Pohvaliti velja kar precejšnje število gostujočih navijačev, ki so prišli podpret svoje rumene fante v več kot 150 km oddaljene Hrpelje.

  1. krog 1. B DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE:

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Drava Ptuj 34 : 19 (16 : 12)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Podržaj, Tekavec 2, Knez , Zafran 3, Hrovat 5, Pekeč, Stopar 7, Škorc, Matej Košir 3, Pirnat, Krabonja 2, Zlatnar, Erak, Bučar 1, Matic Košir 6, Ferkulj 3
Trener: Aleksander Polak

7-metrovke: 5/7

Izključitve: 8 min

RK Drava Ptuj: Ostrec, Mlač – Černe 3, Maroh 3, Bračič, Sabo, Polutnik, Rožman, Falež, Bedrač 3, Koštomaj 4, Krajnc 1, M. Žuran 5, Krabonja, S. Žuran
Trener: Vladimir Vujović

7-metrovke: 4/6

Izključitve: 4 min

 

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina : RK Dol TKI Hrastnik 26 : 30 (12 : 17)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje–Kozina: Ponikvar, Rupnik, P. Poles, Koren, J. Poles 5, Makuc, Makivič 4, Kastelic, Hrvatin 1, Drožina 4, Dobrila 5, Škabar, Šapla, Gašperšič 7, Fičur
Trener: Roman Šimon

7-metrovke: 1/4

Izključitve: 8 min

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 10, Klepej 9, Ajdari 4, Moljk, Zobarič, Kos, Pintar 1, Bauerheim , Gospodarič, Hribšek 3, Cigler 1, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič 1
Trener: Aleš Sirk

7-metrovke: 4/4

Izključitve: 10 min

 

Pripravila: Ana Černe
FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica – Urh Pirc / RK Dol TKI Hrastnik

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja