SVIŠ-u ni uspelo: Kakšne so možnosti za obstanek?

V Dobovi smo spremljali boj za obstanek med ekipama MRD Dobova in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Za goste iz Ivančne Gorice je bila to najverjetneje tekma sezone, a so priložnost zapravili in so sedaj trdno zasidrani na dnu z 8 točkami zaostanka za mestom, ki jih reši izpada. 


Goli so na začetku tekme padali eden za drugim, prav tako rumeni kartoni. V prvem polčasu sta jih sodnika podelila kar 7, od skupnih 8. Domačini so vztrajno držali vodstvo vse do 17. minute, ko so prvič v prednost z rezultatom 7:8 prišli gostje. Kljub nekaj tehničnim napakam so se Dobovčani dvignili in najprej rezultat izenačili ter nato povedli.

Odlično se je zopet izkazal domači vratar Tilen Leben, ki je v prvem polčasu zbral 6 obramb. Z enakim številom na drugi strani pa tudi gostujoči vratar Domen Škorc. Polčas se je končal z rezultatom 16:12. 

V drugem delu igre so domači fantje samo še stopnjevali svoj ritem. Še močneje so prijeli v obrambi in tako oteževali ekipi SVIŠ-a, da bi prišla do lahkih zadetkov. Trn v peti je bil prav gotovo tako kot v prvem polčasu Leben, ki je še večal število obramb in jih na koncu zbral 15. Najvišje vodstvo so domači dosegli v 58. minuti po zadetku Sintiča za 30:24. Končni rezultat je bil 31:26.

IZJAVE PO TEKMI

Denis Zavodnik, MRD Dobova: »Ta zmaga je imela za nas zelo velik pomen. Dobro smo trenirali in v preteklem tednu tudi končno v celotni postavi, kar menim da je tudi pripomoglo k nocojšnji zmagi. Igrali smo dobro obrambo, kar je bil po mojem mnenju ključ današnjega večera. Upam da bomo v takem tempu nadaljevali tudi v prihodnjih kolih in prepričan sem, da bomo obstali v ligi.”

Luka Zafran, RK SVIŠ”Za nas je bila to skoraj odločilna tekma. Tega smo se zavedali in smo se nanjo tudi pripravili, vendar se je slednja odvila drugače, kot smo si zastavili. V prvem polčasu smo držali priključek, nato pa so nam v drugem polčasu Dobovčani pobegnili. Poskušali smo jih uloviti, vendar nam je zmanjkalo časa. Smo v težkem položaju, vendar se bomo borili še naprej.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 6, Rožman, Kovacs 1, Leben, Polutnik, Humek, Bura 4, Jazbec, Zavodnik 6, Krnc, Šušnjara, Kunst 1, Sintič 6, Hotko, Novak 6(3)

Trener: Damjan Radanovič

7-metrovke: 3/3

Izključitve: 10 minut

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 5, Zafran 5, Grojzdek 4(2), Tekavčič, Hrovat 1, Stopar 4, Škorc, Košir Matej 1, Pirnat, Struna, Krabonja 1, Željko, Vencelj, Košir Matic 5(2), Košir Domen, Vidmar

Trener: Aleksander Polak

7-metrovke: 4/5

Izključitve: 6 minut

Komentarji