Sviš v Dobovi do prve zmage v letošnji sezoni

Danes sta se v Dobovi pomerila domača RK Dobova in Sviš Ivančna Gorica. Po izjemno tesni in napeti tekmi so do zmage prišli gostje iz Ivančne Gorice, ki se veselijo prvih točk v sezoni.


Tekma se je začela izjemno izenačeno, prvi pa so zadetek dosegli gostje iz Sviša, po akciji Marka Marojevića. V 11. minuti so do vodstva z 5-3 prišli gostje in se malce odlepili. Nato so domačini zaigrali precej bolje in s serijo 4-1 prišli do vodstva z 7-6. V naslednjih minutah smo spet spremljali igro gol za gol in pa trdni obrambi na obeh straneh. V prvem polčasu nismo videli veliko zadetkov in prvi del se je končal z izenačenim rezultatom 11-11. Zadnji zadetek je v prvem delu dosegel Robert Tekavec.

Že v 33. minuti smo videli rdeči karton na strani Sviša, ko je rdeče videl Domen Košir. V naslednjih minutah je bolje zaigral Sviš, kot da jih je rdeči karton malce podžgal. Dobovčani so v 42. minuti spet izenačili rezultat, na drugi strani pa je imel po 2 zadetkih iz sedmih metrov mirne živce Marko Marojević, ki je motor igre Sviša v napadu. V 49. in 50. minuti je dva zadetka dosegel Nik Rantah in nakazal izjemno zanimiv dvoboj do zadnje sekunde. Ko so v 53. minuti domači prišli do vodstva z 2 zadetki se je zdelo, da so v precejšnji prednosti. Toda v zadnjih minutah se je razigral Aljaž Kutnar, ki je z dvema zadetkoma Svišu prinesel prvo zmago po povratku med elito.

RK DOBOVA : RK SVIŠ 24:25(11:11) Rantah 5, Kamnikar 4; Marojević 8, Zavodnik 4

FOTO: Dominik Černoga

 

Komentarji