Tadej Sok: “Smo v slabem ritmu iz katerega se ne uspemo rešiti”

Rokometaši Maribora so zavoljo evropskih obvetnosti v Challenge pokalu včeraj odigrali zaostalo tekmo 11. kroga lige NLB proti ekipi Urbanescape Loka. Ekipi, ki sta v točkovanju na lestvici povsem skupaj, sta pripravili izjemno napet obračun. Tekma se je po napeti končnici končala brez zmagovalca.


Tekma je v prvem delu pripadla domačim, ki so vodili tudi že z 11:6. A prednosti niso znali zadržati, ob koncu prvega dela so gostje pritisnili in po golu Lenarta Klemenčiča prišli le -1. V nadaljevanju pa so bili domači tisti, ki so večinoma lovili zaostanek. Nazadnje so vodili pri 18:17, potem pa so gostje vsakič povedli za gol, domači pa izenačili. Za zadnje vodstvo gostov je poskrbel Grega Jamnik, s sedmimi goli tudi najboljši strelec tekme, a je potem še izenačil Nejc Planinšek ter postavil končnih 23:23.

Kapetan Maribota Tadej Sok še vedno ni zadovoljen z igro svoje ekip: “Na koncu smo prišli do točke, a s tem izidom ne moremo biti zadovoljni. Morali bi zmagati, saj uspehe nujno potrebujemo. Trenutno smo v slabem ritmu iz katerega se ne uspemo rešiti. Škoda, saj smo tekmo začeli tako, kot smo se dogovorili. Z dobro obrambo in hitro igro v napadu smo povedli za pet golov, nato pa enostavno nehali igrati. V zadnjih desetih minutah prvega polčasa smo dosegli le dva gola, kar je nedopustno. Urbanscape Loka je to izkoristila in vse kar so gosti dobili, smo jim poklonili mi sami. Za nadaljevanje sezone bo ključno to, da se bomo držali dogovorov iz slačilnice. Tokrat v drugem polčasu temu ni bilo tako. Do konca koledarskega leta nas čakata še obračuna z Gorenjem Velenjem in Koprom, proti katerima bomo šli v lov za nujnimi točkami.”

 Trener Urbanescape Loke Robert Beguš razloga za slabo igro vidi predvsem pri pomanjkanju rotacije: “Za zmago je znova zmanjkalo nekaj osredotočenosti. To nas tepe že celotno sezono. Na koncu smo imeli res lepo priložnost za zmago, a smo zgrešili nekaj čistih strelov. Fantom ne morem ničesar zameriti, saj imamo zares mlado ekipo, ki jo sestavljajo sami 17- oziroma 18-letniki. Verjamem, da bodo naslednjič izkoristili priložnost.”

Foto: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji