SP Japonska 2019: Španija in Nizozemska po tretje zaporedno finale

Po izpadu slovenskih članskih reprezentantk na svetovnem prvenstvu v Kumamotu (Japonska), bosta jutri odigrani obe polfinalni tekmi prvenstva. Reprezentanca Nizozemske, proti kateri so Slovenke zmagale v rednem delu tekmovanja, bodo lovile svoje tretjo finale na velikih tekmovanje proti Rusinjam, Norvežanke pa bodo na drugi polfinalni tekmi igrale proti Španiji.


Prvi polfinalni par na 24. svetovnem prvenstvu za ženske med Rusijo in Nizozemsko bo odigran jutri 9:30 (po slovenskem času). Rusija bo ciljala na njihovo prvo finale po letu 2009, Nizozemke pa bodo znova poskušale zavzeti prestol svetovnih prvakinj po zlatu na Danskem pred štirimi leti.

POLFINALE, PRVI PAR
Petek, 12. december, ob 9:30, Park Dome (Kumamoto)
RUSIJA : NIZOZEMSKA

Španska reprezentanca ima vse v rokah, da na jutrišnji polfinalni tekmi spiše zgoddovino. Španke še nikoli niso igrale v finalu svetovnega prvenstva, njihov največji uspeh je bronasta medalja. Jutri jim bodo nasproti stale Norvežanke, ki pa so v zadnjih treh prvenstvih vedno prišle do finala. Drugi polfinalni par bo odigran ob 12:30 (po slovenskem času).

POLFINALE, DRUGI PAR
Petek, 12. december, ob12:30, Park Dome (Kumamoto)
NORVEŠKA : ŠPANIJA

 

Komentarji