Tadej Sok: Vse je odvisno od nas – zmaga ali poraz

Po reprezentančnem premoru se na rokometna igrišča vračajo prvoligaši. 4. krog lige za prvaka bodo že danes otvorili Koprčani in Mariborčani, ki se bodo med seboj pomerili za 4. mesto na lestvici. 


Koprčani ob 19.30 v Areni Bonifika gostujejo Mariborčane, ki se na dolgo pot odpravljajo optimistični. Kot je pred tekmo dejal njihov kapetan Tadej Sok, se dobro zavedajo pomena tekme: “Za nas je to zelo pomembna tekma, saj si lahko ob ugodnem rezultatu zelo olajšamo delo za osvojitev končnega četrtega mesta.” 

Mariborčani namreč na lestvici trenutno zasedajo 4. mesto, a imajo pred domačini iz Kopra le 3 točke prednosti. Do konca prvenstva je sicer še 6 tekem (vključno z današnjo), zato se lahko še veliko spremeni. A če bi si Mariborčani priigrali 5 točk prednosti, bi jim bilo v nadaljevanju veliko lažje.

“Zavedamo se, da nas čaka zelo težko delo, saj ima Koper zelo dobro moštvo. Vseeno pa sem mnenja, da če bomo mi pravi in bomo prikazali svojo igro, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Pritisk bo zagotovo prisoten, ampak mi moramo biti pravi, če želimo do točk,” je zaključil strelec 60 zadetkov za Mariborčane v tej sezoni.

KOPER V SERIJI PORAZOV

Koprčani so končnico za prvaka pričeli z dobro igro, a so proti Celju nesrečno izgubili za gol, nato pa so nanizali še dva poraza – doma proti Ribnici in v gosteh proti velenjskemu Gorenju.

Mariborčani so ligo za prvaka prav tako pričeli z dvema porazoma, a so se proti Loki pobrali in jo na zadnji tekmi visoko nadigrali. 

OSTALA PARA 4. KROGA LIGE ZA PRVAKA

DATUM URA TEKMA
2019/04/20 17:00 RD RIKO RIBNICA – RK GORENJE VELENJE
2019/04/19 20:15 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RD URBANSCAPE LOKA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: Matia Ščukovt / RD Koper

Komentarji