Cerkljani sezono zaključili na tretjem mestu

Pretekli vikend so se po Sloveniji odvili obračuni 18. kroga, 2. državne lige, ki je bil obenem tudi zadnji krog v letošnji sezoni 2018/2019. V soboto, 13. 4. 2019 so v domači večnamenski dvorani v Gorišnici rokometaši RD Moškanjcev – Gorišnice gostili ekipo RK Cerkelj (RK Cerklje –Radovljica). Medtem ko je bila večina obračunov zadnjega kroga za udeležena moštva le še formalnega pomena, je bila dotična tekma zelo pomembna za ekipo Cerkelj. Ob morebitni zmagi in ugodnim razpletom med ostalimi moštvi, bi teoretično še vedno lahko osvojili drugo mesto na lestvici, ki vodi v 1. B ligo.


Tekmo v gosteh so otvorili rokometaši Cerkelj, ko je za rezultat 0:1 zadel Luka Stare. Že v uvodu je bilo jasno, da bo tekma zelo močna in borbena. V 4. minuti so domačini nato po golu Domna Lorenčiča izenačili na 1:1 in tudi samo nadaljevanje obračuna je minilo v zelo enakovredni igri obeh ekip. Potem pa so se v zaključku prvega dela bolj razigrali Cerkljani in v 23. minuti prišli do prednosti štirih zadetkov (14:18), kar je bilo tudi najvišje vodstvo na tekmi katerekoli izmed ekip. Na koncu polčasa pa so se jim Gorišničani znova približali in ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 20:22 v korist gostujoče ekipe.

V nadaljevanju pa so se prebudili domači rokometaši, ki so v 31. minuti za Cerkljani zaostajali le še za en zadetek (22:23) in naposled v 34. minuti znova izenačili na 26:26. Drugi polčas je tako obetal zelo napeto igro, saj sta bili obe moštvi odlično razigrani. Vse tja do 40. minute je bila igra zelo enakovredna, nato pa se je plošča obrnila v korist Gorišničanov, ki so si v zaključku obračuna priigrali tri zadetke prednosti in tako napovedali morebiten preobrat na obračunu (49. minuta: 33:30). Visoko motivirani Cerkljani seveda tega niso želeli dopustiti in tako zbrali moč še za zadnje minute v letošnji sezoni, v 53. minuti naposled izenačili na 33:33 in v sami končnici premagali ekipo Moškanjcev s 34:36.

Najboljša igralca tekme sta bila Aljaž Sok z devetimi zadetki za Gorišničane, ter Jan Debelak z enajstimi za ekipo Cerkelj.

Kljub zmagi pa se zaradi remija med RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina in rivali RK Grosupljem Cerkljanom ni uspelo prebiti na drugo mesto in posledično v 1. B ligo. Toda sezono so kljub temu zaključili na odličnem 3. mestu s petnajstimi zmagami, tremi porazi in brez remijev. Rokometaši Moškanjcev pa na 4. mestu z enajstimi zmagami, sedmimi porazi ter prav tako brez remijev.

 

RD Moškanjci – Gorišnica – RK Cerklje (Rk Cerklje Radovljica) 34:36 (20:22)

RD Moškanjci – Gorišnica: Mendaš, Geč 7, Lorenčič 4, Šandor 7, Bedrač 2, Belšak, Ozmec, Letonja, Ranfl, Sok 9, Geč, Bratuša, Tement 4, Korez, Leben 1

Izključitve: 20 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7 – metrovke: 3/3

RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica): Miševič, Debelak 11, Ferjan, Soklič 2, Stare 9, Grašič 5, Letonja, Križaj 1, Šilc, Kovač, Golmajer – Zima 2, Matičič, Valjavec 1, Peterlin, Muršec 5

Izključitve: 12 min

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: /

7 – metrovke: 4/5

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji