Tako ali drugače bo finalno ekipo vodil španski trener

V njihovem osmem polfinalnem nastopu rokometne Lige prvakov bo Barceloni nasproti prvič stal francoski Paris Saint-Germain. Zmaga bi za katalonske osemkratne evropske prvake pomenila že 12. finale, medtem ko bi se PSG tja uvrstil drugič. Naslova Francozi še nimajo.


Ne glede na izid se bo na poslednjem dejanju Lige prvakov znašel španski trener. Ali bo to Xavi Pascual, ki je Barco na vrh popeljal že v letih 2011 in 2015, ali pa bo to Raul Gonzalez, ki mu je tovrsten podvig uspel z Vardarjem leta 2017.

Za obe ekipi je uspehe žel nedavno razglašeni igralec desetletja Nikola Karabatić. Žal ga letos v finalni četverki v dresu PSG-ja ne bomo videli, potem ko je oktobra utrpel resno poškodbo kolena.

Kapetan Barcelone Raul Entrerrios je pred tekmo dejal: »Na zaključni turnir smo čakali več mesecev, veliko je bilo nesigurnosti. Zdaj ko je tu, smo željni tekmovanja. Prihajamo v dobri formi, a zavedamo se, da zaključni turnih lahko dobi katerakoli izmed štirih ekip. Če nastopimo ekipno, kot smo to sezono počeli, potem imamo veliko ‘za povedati’. Upam, da se domov vrnemo z naslovom.«

»To je šport in ne glede na to, kaj se govori prej, je nemogoče napovedati kaj se bo zgodilo. Na dan tekme bomo morali pokazati, da smo sposobni zmagovati. Barcelona zna biti naš najtežji nasprotnik te sezone, a vse je mogoče. Na koncu bo prevladal tisti, ki bo dal največ od sebe in naredil najmanj napak,« pa je pred polfinalom misli strnil desno krilo francoskega kluba Mathieu Grebille.

 

Foto: FC Barcelona

Komentarji