Tihi boj trenerjev v polfinalnem obračunu Kiela in Veszprema

Kot igralca sta se trener Kiela Filip Jicha in prvi strateg Veszprema David Davis kar trikrat srečala v finalu lige prvakov. To bo njun prvi obračun na trenerski klopi.


Davis je v dresu Cuidad Reala zmagal v letih 2008 in 2009. Jicha je na drugi strani kot član Kiela premagal Davisa leta 2012, ko je ta igral za Atletico Madrid.

Sedaj se bosta med sabo prvič pomerila kot trenerja, na papirju pa madžarski Veszprem vzema vlogo favorita. Medtem ko Kiel upa na njihov sedmi nastop v finalu lige prvakov (prvi po letu 2014), njegov nasprotnik cilja na prekinitev finalnih neuspehov, po tem ko so že tolikokrat napredovali s polfinala.

Kiel in Veszprém se v evropskem polfinalu srečujeta že četrtič. Nemški prvaki so v boj za zlato napredovali leta 2014, Veszprém pa dve zaporedni leti kasneje.  Nihče od njiju si v nadaljevanju ni uspel priboriti evropske krone.  

»Imam dober občutek in vsi smo zdravi. Ne čutimo veliko pritiska, toda nekaj ga seveda obstaja, saj Veszprem še ni osvojil Lige Prvakov. Verjemite, vsak igralec v naš ekipi sanja, da se to zgodi letos,« je dejal Vladimir Cupara, rokometaš madžarskih adutov.

»Pripravljeni smo, samo to imamo v glavah in v načrtu – final four. Želimo si napasti dvakrat v dveh dneh, čeprav se zavedamo, da letos nismo favoriti. Toda če se ozrem nazaj na prejšnja srečanja, favoriti nikoli niso zmagala. Tako, da je morda ‘konstalacija’ na naši strani,« pa je bil pred tekmo samozavesten vratar Kiela Niklas Landin.

 

Foto: EHF

Komentarji