Tatran Prešov od igranja v Ligi prvakov do amaterske ekipe?

Lastnik najboljšega slovaškega kluba HC Tatran Prešova Miloslav Chmeliar je v nedavnem intervjuju za slovaško televizijo naznanil, da bo kmalu prišel čas, ko bo klub padel na amatersko raven. Za Prešov igra tudi slovenski reprezentant Januš Lapajne, ki že dve sezoni uspešno zastopa barve slovaškega prvaka.


 Ekipa Prešova, ki letos uspešno nastopa v EHF Ligi prvakov in SEHA ligi, se utegne po zaključku letošnje sezone preseliti v amaterske vode. Po izteku pogodb trenerja ekipe Slavka Goluže in direktorja Miroslava Benickyja bo ekipa povsem rekonstruirana.

Predsednik slovaškega kluba Miloslav Chmeliar je v izjavi za slovaško športno spletno stran dejal: “Ko bosta trener Slavko Goluža in direktor Miroslv Benicky zaključila sodelovanje z nami, bo klub renoviran in bo deloval na amaterski ravni. Klub vodim praktično sam že 17 let, osvojili smo veliko naslovov in dosegali dobre rezultate v evropskih tekmovanjih. Mislim, da so v klubu pravi ljudje, ki lahko vodijo klub, sam pa sem za klub pripravljen delovati le ne amaterski ravni.”

Chmeliar bi vodstvo kluba oziroma položaj trenerja prepustil Martinu Stranovskemu, ki je trenutno igralec kluba. Ta naj bi prevzel moštvo, ki bi igralo le v domačih tekmovanjih.

Foto: Facebook

Komentarji