Visoka zmaga Kopra

Koprčani so odigrali še zadnjo domačo tekmo rednega dela lige NLB. V Areni Bonifiki so gostili ekipo Dobove. Ker tekmeca ne gre podcenjevati, že v Dobovi so Dobovčani pokazali, da znajo bit trd oreh, so se Koprčani na njih dobro pripravili. Po sicer nekoliko slabših uvodnih minutah so se hitro dvignili in popolnoma nadigrali dobovsko ekipo, o čemer priča tudi končni rezultat tekme, 36 : 23.


Tekmo so Koprčani odprli nekoliko medlo in dopustili nasprotniku, da jim je dihal za ovratnik. Sicer so si v 8.minuti tekme že uspeli priigrati tri zadetke prednosti, 6 : 3, ampak so jih gostje v naslednjih minutah, po treh zaporednih zadetkih, ujeli na izenačenje, 10.minuta, 6 : 6. Koprčani se niso pustili zmesti in hitro nadaljevali svoj ritem. Agresivnost v obrambi in natančno izdelane akcije, katere sta ponovno odlično organizirala kapetan Žiga Smolnik in Tilen Sokolič, jih je do konca polčasa pripeljala do vodstva šestih zadetkov, 20 : 14.

Tudi v drugem polčasu gostom nekako ni steklo. Agresivnosti v obrambi ni bilo videti in Koprčani so prihajali do lepih zadetkov iz prodorov. Tudi v napadu so Dobovčani naredili kar nekaj napak, kar so domači s hitrimo protinapadi odlično izkoristili. Že v 43.minuti tekme so si uspeli priigrai osem zadetkov prednosti, 27 : 19. Že v prvem polčasu je bil neogrešljivi del koprske ekipe drsnokrilni igralec Nejc Planinc, ki je bil z desetimi zadetki najboljši strelec tekme in je imel kar 100 odstotno natančnost pri strelu na gol. Tekma se je končala z zanesljivim slavjem domače ekipe, 36 : 23.

Ponovno pa so do izraza prišli domači vratarja. Thomas Postogna je obranil enajst strelov, priložnost pa je po dolgem času dobil tudi Martin Kocjančič, ki je na koncu zbral tri obrambe.

Kot smo že omenili je bil pri domačih najboljši strelev Planinc, 8-krat pa je zadel Dani Zugan. Pri gostih je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Lucian Bura, 5-krat je zadel Domen Novak.

Koprčani v torek, 12.3., odhajajo na gostovanje k velenjskemu Gorenju, kjer bodo odigrali 1/4 pokala Slovenije. Nato pa bodo redni del sezone sklenili z gostovanjem pri ekipi Urbanscape Loke. Dobovčane pa za zaključek rednega dela čaka še ena težka tekma, saj bodo v domači dvorani gostili ekipo Celja Pivovarne Laško.

RD Koper : MRD Dobova 36 : 22 (20 : 14)

RD Koper: Haslejić, Makuc, Dolenc, Grzentič, Krečič 4, Matijašević 5, Konjevič 1, Kocjančič, Postogna, Moljk 1, Smolnik 4, Sokolič 3, Zugan 8, Planinc 10(6), Stopar, Bratkovič

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 6(6)

MRD Dobova: Dular, Markušić 3, Rožman 2, Kovacs 1, Leben, Polutnik, Humek, Bura 6, Abramović, Mijušković, Krnc, Šušnjara 1, Kunst 2, Sintič 1, Hotko 2, Novak 5(3)

Trener: Damjan Radanovič

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(4)

Foto: RD Koper

Komentarji