Z golom v zadnji minuti tekme Škofjeločani na pragu končnice za prvaka

Odigan je bil derbi kroga kjer sta se za napredovanje v končnico za prvaka potegovala domača ekipa Trima iz Trebnjega in Urbanscape Loka. Pričakovali smo naped dvoboj, s čimer pa so nam ekipi tudi postregli. Na koncu so bili rezultatsko in seveda točkovno uspešnejši domači rokometaši, ampak so z golom v zadnji minuti tekme Škofjeločani le na robu končnice za prvaka.


Tekmo so dobro odprli domači rokometaši in že v 7.minuti tekme vodili za tri zadetke, 4 : 1. Agresivna trebanjska obramba, ki smo jo vajeni že nekaj časa, je gostom onemagočala pot do lahkoh zadetkov. Gostom v obrambi nekako ni steklo, zaradi česar so domači rokometaši prihajali do lahkih zadetkov. V 22. minuti je prednost domačega moštva znašala že pet zadetkov, 13 : 8, ne nekaj minut kasneje, pa se je le-ta dvignila še za zadetek, 16 : 10. Na odmor so nekoliko bolj sproščeno odšli domači rokometaši, saj so uspeli svojo priigrano prednost obdržati vse do piska sirene, 16 : 11.

Tudi drugi polčas so v svojem slogu nadaljevali domači rokometaši. Priigrano prednost prvega so v začetku drugega polčasa še povišali, 34.minuta, 18 : 11. Škofjeločani se niso kar tako predali. Nekoliko resneje so ogrozili gostitelje v 48.minuti tekme, ko so se jim približali na tri zadetke zaostanka, 21 : 18. Hitro je odreagiral domači strateg Benjamin Teraš. Vsekakor smo lahko pričakovali napeto končnico, saj se obe ekipi borita za napredovanje v končnico za prvaka. Vendar pa so nekoliko več športne sreče tokrat imeli domači rokometaši in zasluženo slavili, 25 : 22.

Z zmago so se povzpeli na sedmo mesto lestvice lige NLB in za šestouvrščeno Loko zapstajajo zgolj za dve točki, vendar pa bo o napredovanju v samo končnico odločala boljša gol razlika. Trebanjci bodo redni del lige sklenili z nekoliko lažjim nasportnikom, pomerili se bodo z ekipo Dola. Vendar pa so tudi Dolani letos že pokazali, da nasprotnika ne gre podcenjevati. Škofjeločane čaka nekoliko težja naloga. Redni del lige bodo sklenili z domačo tekmo proti ekipi Kopra.

Tokrat je bil pri domačih s šestimi zadetki najbolj natančen Adam Seferović, po 5-krat sta zadela Anže Dobovičnik in Uroš Udovič. Pri gostih je 7-krat zadel Alen Šibanc, 5-krat pa Grega Jamnik in Aljaž Jesenko.

RK Trimo Trebnje : RD Urbanscape Loka 25 : 22 (16 : 11)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 3, Seferović 6, Dobovičnik 5, Hasić, Kotar Matic, Kotar Miha 1, Kotar Marko 1, Udovič 5, Sašek, Redek, Brana, Bojanić 2, Grbič, Grandovec, Cirar 2, Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 0(1)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 1, Šibanc 7(1), Gartner, Jamnik 5, Jesenko M., Juričan, Bradeško 1, Mali, Jeseničnik, Pipp 2, Bergant, Jesenko A. 5(4), Bogdanič-Jenko 1, Dobaj, Marinović

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 5(7)

Foto: FB/RK Trimo Trebnje

Komentarji