Novomeščanom odpeljal še zadnji vlak za preboj med TOP 6

V celjskem Zlatorogu sta se pomerila domača ekipa Celja Pivovarne Laško in novomeška Krka. Novomeščani so se celotno tekmo uspešno upirali Celjanom, vendar pa jim je v drugem delu 2.polčasa nekoliko zmanjkalo moči. Celjani so visoko slavili, 38 : 30.


Prvih deset minut tekme smo spremljali zelo izenačeno igro gol za gol. Ekipi sta si izmenjavali gole, nato pa se je Celjanom v 12.minuti uspelo oddaljiti za dva zadetka, 8 : 6. Hitro je odreagira gostujoči strateg Mirko Skoko. Novomeščani so se ponovno uspeli približati na zadetek zaostanka, ampak se Celjani niso pustili zmesti. Nadaljevali so svojo hito igro in se v 18.minuti tekme že odcepili na štiri zadetke, 12 : 8. Svojo priigrano prednost so uspešno držali do izteka polčasa, 18 : 14.

Celjani so v drugem polčasu uspešno držali svojo priigrano prednost prvega. Novomeščani so jih nekoliko resneje ogrozili v 41.minuti, ko so se jim približali na dva zadetka zaostanka, 23 : 21. Vendar pa so Celjani ponovno pokazali svojo igro in nas opomnili, da se še vedno borijo za ohranitev naslova državnih prvakov. Končni rezultat je bil 38 : 30.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najbolj natančen Rok Ovniček, po 5-krat so zadeli Jan Jurečič, Josip Šarac in Tilen Kodrin. Pri gostih sta bila s petimi zadetki najuspešnejša David Didovič in Luka Florjančič.

Celjane v sredo čaka tekma ¼ pokala Slovenije, ko se bodo v Trebnjem pomerili z domačim Trimom, nato pa bodo redni del lige NLB sklenili z gostovanje pri MRD Dobovi. Novomeščani pa bodo redni del sklenili z domačo tekmo proti mariborskemu Braniku.

RK Celje Pivovarna Laško : MRK Krka 38 : 30(18 : 14)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 2, Jurečič 5, Malus 1, Razgor 2, Ovniček 6(2), Marguč 2, Šarac 5, Nenadić, Pajntar, Accambray 3, Ferlin 1, Kodrin 5, Horžen 3, Makuc 2, Anic, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(3)

MRK Krka: Rašo L. 2, Bevec, Didovič 5, Okleščen 3, Pršina 1, Tomić, Irman 3, Jakše 1, Klemenčič 1, Rašo D., Batagelj 4, Papež 2, Brajer, Kukman 2, Matko 1(1), Florjančič 5(5)

Trener: Mriko Skoko

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 6(7)

Foto: FB/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji