V končnici le upravičili naslov favorita

Po nekoliko presenetljivem prejšnjem krogu (Goričani so remizirali z mariborskim Branikom, Ribničani pa izgubili proti Dolanom) sta se med seboj pomerili vedno neugodni ekipi. Ribničani oz. natančneje Siniša Markota ima s klubom nekaj težav kar bi lahko opisali kot vzrok tako slabe igre še prd kratkim favorizirane ekipe. Goričani pa še nekaj tekem dobro presenečajo. Najprej so ugnali Koprčane, nato pa le dva kroga kasneje remizirali z mariborskim Branikom. Spremljali smo dokaj izenačeno igro, Goričani so uspešno sledili favorizirani Ribnici, na koncu pa je odločala izkušenost domače ekipe.


V ŠC Ribnica se je začel izenačen dvoboj z rahlo rezultatsko prednostjo domače ekipe. Že v prvem polčasu Goričani niso dovolili domači ekipi, da bi se oddaljila za več kot tri zadetke. Najvišjo prednost so si Ribničani uspeli priigrati ravno ob izteku polčasa. Na odmor so odšli s štirimi zadetki prednosti, 14 : 10.

Nato pa so se v začetku drugega polčasa prebudili gostje. V 37.minuti tekme so se domači ekipi približali na le zadetek zaostanka, 16 : 15. Z minuti odmora je hitro oderagiral domači trener Markota. V naslednji minuti so se Ribničani ponovno uspeli oddaljiti za dva zadetka, vendar so jih Goričani še naprej uspešno lovili ter v 41.minuti tekme izenačili, 18 : 18. Nadaljevala se je izenačena končnica kjer sta si ekipi izmenjavali gole. Z nekaj nepotrebnimi napakami domače ekipe, so Goričani uspešno držali rezultatsko izenačenje. Po nekajminutnem mrku brez gola, je v 47.minuti tekme minuto odmora zahteval gostujoči strateg Aleksander Polak. Minuta odmora je dobro dela domači ekipi, ki so že v naslednji minuti ponovno povedli za zadetek, 20 : 19. Vendar pa Goričani niso dolgo “počivali” in gostitelje ponovno ujeli na izenačenje. V 50.minuti tekme je Goričanom uspelo prvič na tekmi povesti, 21 : 22. Napeta končnica, ki pa je prinesla slavje domače ekipe, 30 : 26.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najbolj natančen Risto Vujačić, 5-krat sta zadela Jan Pucelj in Miha Tomšič. Pri gostih je bil 7-krat natančen Simon Stopar, 6-krat pa Matej Košir.

Ribničani bodo redni del prvenstva zaključili z gostovanjem pri Jeruzalem Ormožu, Goričani pa z domačo tekmo proti velenjskemu Gorenju.

RD Riko Ribnica :RK SVIŠ Ivančna Gorica 30 : 26 (14 : 10)

RD Riko Ribnica:Strmljan 1, Horvat 3, Vujačić 6, Glavan, Žagar 2, Knavs 3(1), Ranisavljević 2, Pahulje, Lešek 1, Nosan B. 1, Klarič, Cimerman, Pucelj 5(3), Tomšič 5, Nosan M., Košmrlj 1

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 4(4)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 3, Zafran 2(1), Fink, Grojzdek 2(1), Tekavčič 1, Hrovat, Stopar 7, Škorc, Košir Matej 6, Pirnat 1, Bregar, Kutnar 1, Krabonja 1, Vencelj, Košir Matic 2, Vidmar

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(4)

Foto: RD Koper

Komentarji