Slovan se je opekel na Ptuju

Slovan, ki se krčevito bori za 2. mesto se je opekel v najstarejšem mestu na Slovenskem. Po plabem prvem polčasu, se je 3 minute pred koncem tekme vrnil, vendar na koncu vseeno izgubil proti domači Dravi z rezultatom 28:26.

Gostje iz Ljubljane so začeli odlično in že v 6. minuti povedli z 1:3. Sledil pa je strelski mrk. Do 18. minute, ko so dosegli svoj 5. zadetek so domači zadeli kar 7-krat in vodili z 8:5. Rokometaši iz Ptuja so do konca prvega polčasa prednsot še povišali in odšli na odmor s prednostjo 14:9.


V začetku drugega polčasa je tretje uvrščena ekipa znižala zaostanek na vsega -3 (15:12). Sledilo je obdobje izenečene igre, kjer pa so gostje počasi, a vztrajno manjšali prednost in se 12. minut pred koncem približali na 20:19. Domači so odgovorili z 2:0 in prednost 2, 3 zadetkov držali do 54. minute. Nato so gostje naredili delni izid 0:3 in 3 minute pred koncem izenačili na 25. V predzadnjo minuto je Drava stopila z minimalno prednostjo 27:26. Po minuti odmora domačega trenerja Vujoviča so v naslednjem napadu gostje v napadu za izenačenje izgubili žogo, kar so izkoristili domači in z golom v zadnji minuti potrdili zmago z 28:26.

Pri domačih sta skupaj 2/3 zadetkov zadela Gregorc in Groblenik, ki sta zadela po 9-krat. Gregorc je zadel vseh 7 dosojenih 7metrovk. Pri gostih je SKušel zadel 7, Sankovič pa 5 zadetkov.

Slovanovci so si s porazom nekoliko zakomplirali situacijo, saj jim bo zmagovalec tekme med Izolo in Krškim pobegnil na 3 oz. eno točko. Slovan ima še vedno vse v svojih rokah in odvisno je kaj do dosegel na gostovanju v Slovenj Gradcu in na domači tekmi proti Izoli. Seveda ob predpostavki, da premaga vse “lahke” nasprotnike.
Drava z zmago ostaja na 5. mestu, tako za “veliko četvorko”, ki se borijo za napredovanje.

RK Drava Ptuj – RD LL Grosist Slovan 28:26 (14:9)
športna dvorana Ljudski vrt, Ptuj, gledalcev: 100, sodnika: Leon Marinkovič in Žiga Vidali

RK Drava Ptuj: Reisman, Godicelj, Mlač Černe, Lovrenčič, Gregorc 9, Grobelnik 9, Hrupič, Belec, Zupanc 3, Bedrač 1, Rožman 1, Žunič, Žuran 1, Bračič, Žuran, Sivka 4
Trener: Vladimir Vujovič

RD LL Grosist Slovan: Grum 1, Jovičič S., Serdinšek Ekart, Marinček, Krivic 4, Budalič, Skušek 7, Ponikvar, Gahan Caleb, Fidel 2, Furdi, Jovičič E. 3, Kljun, Hočevar, Sankovič 5, Atanasov 4
Trener: Aleš Repina

Izključitve: RK Drava Ptuj 8 minut, RD LL Grosist Slovan 10 minut

Disvalifikacije: RK Drava Ptuj 1, RD LL Grosist Slovan –

7metrovke: RK Drava Ptuj 7/7, RD LL Grosist Slovan 3/3

Rokometaši Slovana v naslednjem krogu gostijo Ajdovščino, Drava pa odhaja na težko gostovanje v Slovenj Gradec.

Komentarji