Štajerski derbi dobili Mariborčani

Kot zadnjo tekmo tega kroga smo si ogledali štajerski derbi. V mariborski Lukni sta se pomerila domača ekipa Branika in Jeruzalem Ormož. V dresu vinarjev je na današnji tekmi debitiral mladi Gregor Ocvirk, ki je pred dobrim mesecem zapustil makedonski Vardar.


Tekmo so odlično odprli domačini in si že v uvodnih minutah priigrali prednost šestih zadetkov, 6 : 0. Hitro je odreagiral gostujoči strateg Saša Praprotnik. Ormožani nikakor niso mogli prebiti trde obrambe domače ekipe, ponovno pa je bil v vratih razpoložen domači vratar Marin Đurica, ki je v prvem polčasu zbral 7 obramb. V 27. minuti so se Ormožani uspeli Mariborčanom približati na dva zadetka zaostanka, 11 : 9. Do konca polčasa so Mariborčani svojo prednost povečali na štiri zadetke, 14 : 10.

Drugi polčas se je začel nekoliko mrko. Zadetka nismo videli vse do 34. minute, ko je zaostanek zmanjšal Bojan Čudič, 14 : 11, ki pa je v 38. minuti, skupaj z Davidom Bogadijem, prispeval k zmanjšanju zaostanka na en zadetek, 14 : 13. V 43. minuti tekme je zaradi grobega prekrška rdeči karton prejel Bogadi.

Ormožani so nadaljevali obračun s kar dvema igralcema manj, le nekaj sekund pred tem je bil izključen tudi Jure Kocbek. Prednosti dveh igralcev več Mariborčani niso dobro izkoristili. Ormožani so svoj zaostanek zmanjšati na dva zadeteka, 17 : 15. Agresivna obramba mariborske ekipe in dolgi napadi ormoške so kovali drugo polovico drugega polčasa. Ormožani so kljub agresivnosti mariborske ekipe prihajali do lahkih zadetkov ter tako uspešno držali minimalni zaostanek dveh do treh golov.

Ko je mariborska obramba popustila je bil ponovno na pravem mestu Đurica, ki je na koncu zbral kar sedemnajst obramb. V 57. minuti tekme je zaradi treh izključitev rdeči karton prejel še Filip Jerenec. Z igro ena na ena so Ormožani po zaostanku petih zadetkov prišli v 59. minuti tekme na dva zadetka zaostanka, 22 : 20. Nezbranost mariborske ekipe je reševal Đurica, ki je z zadnjo obrambo tudi postavil izid tekme 22 : 20.

Poleg Đurice pa je bil ključni igralec tekme iz ormoške ekipe vratar Tomislav Balent, ki je obranil kar enajst strelov.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najuspešnejši Andraž Velkavrh, 5-krat je zadel Andris Celminš. Pri gostih sta 5-krat zadela Bojan Čudič in Rok Žuran.

Mariborčani bodo redni del lige NLB sklenili z gostovanjem pri novomeški Krki, Ormožani pa bodo gostili ekipo Rika Ribnice.

RK Maribor Branik : RK Jeruzalem Ormož 22 : 20 (14 : 19)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 1, Planinšek, Pungartnik, Celminš 5, Marušič 1, Sok, Simonič, Jerenec 4, Velkavrh 6(2), Ranevski, Jerebie, Golik 1, Buneta 1, Štumpfl 3(1)

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 3(3)

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi 4, Šoštarič, Čudič 5(1), Firšt-Šeruga, Žuran 5, Hebar G., Hebar M. 3, Šulek, Kocbek, Balent, Ocvirk 3, Kosi, Mesarić, Horvat, Ciglar, Zemljič

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 1(1)

 

Komentarji