Teden “kriznih sestankov” v Ligi NLB: tresejo se trenerski stolčki

Pretekli vikend smo v prvoligaški konkurenci videli dve izjemni presenečenji. Ljubljančani so na gostovanju v Bonifiki presenetili Koper, Ribnica pa je visoko izgubila v Ormožu. Poleg Kopra in Ribnice pa z začetkom sezone niso zadovoljni tudi na Slovanu.


Kaplja čez rob je bila Ljubljana

Koprčani so prvenstvo otvorili dobro. Kljub porazu v 1. krogu proti Trimu, ko so izgubili zgolj za gol, so pokazali dobro predstavo. V naslednjem kolu so prikazano igro še nadgradili z dvema točkama, ko so premagali Maribor, nato pa je sledil poraz proti Ormožu v gosteh. Nazadnje so jih v domači dvorani premagali še novinci iz Ljubljane, kar pomeni, da je Koper po 4 krogih na 10. mestu z dvema osvojenima točkama. Veliko nižje, kot je bilo pričakovano.

Ta vikend Koper gostuje pri Ribnici, zato je veliko vprašanje, ali bo rumeno-modrim uspelo prekiniti negativni niz. Čeprav – borila se bosta dva ranjena leva … 

Ribničani sedeli s predsednikom

Predsednik RD Riko Ribnica Marko Obrstar je po visokem porazu proti Ormožu sklical sestanek s člansko ekipo, ki je poleg poraza proti Ormožu izgubila tudi en vikend prej, ko so bili od njih boljši Trebanjci. Trenutno Ribnica s 4 osvojenimi točkami zaseda 7. mesto lestvice, kar je daleč od pričakovanj pred sezono. 

V soboto ob 19. uri Ribničani gostijo Koper. Obe ekipi sta v nezavidljivem položaju, samo eni pa bo uspelo prekiniti niz porazov. 

Alešu Repini se močno trese stolček

Na Kodeljevem so pred sezono napovedali obstanek, a po 4 krogih še nimajo osvojene točke, kar jih uvršča na zadnje mesto lestvice. V prvem krogu so bili od Slovana pričakovano boljši Celjani in v drugem Velenjčani, nato pa sta sledila poraza, kjer se je pričakovalo točke – Izola in Maribor. Najverjetneje predvsem boli poraz proti Izoli, ki je eden izmed direktnih konkurentov za obstanek. 

V soboto ob 19. uri Slovanovci gostujejo pri mestnem tekmecu Ljubljani. V kolikor tudi na Galjevici ostanejo praznih rok, bo trenerskemu stolčku najverjetneje že odpadla najmanj ena noga, kaj hitro se pa lahko zgodi, da bodo na Kodeljevem posegli po menjavi. 

Tudi Krka in Dobova pod pričakovanji

Novomeščani imajo po 4 tekmah na kontu zgolj 1 zmago. Boljši so bili od Dobove, ki je poleg Slovana edina ekipa brez osvojene točke. V soboto ob 20. uri lekarnarji gostijo Ormož.

Tudi varovanci Benjamina Teraša se niso kaj prida izkazali v uvodu sezone. Po štirih porazih bi morali v soboto igrati proti Velenjčanom, a je tekma zaradi okužb s korona virusom (pozitivnih je več igralcev Velenja) prestavljena. Videli bomo, ali bo krajši oddih od tekmovanja dobovski ekipi prinesel preobrat v pozitivno smer, ali jih bo porinil še globlje. Po lanskem izjemnem uspehu Dobove se je letos pričakovalo veliko več kot samo boj za obstanek. 

Komentarji