Teraš: “Daljša klop in izkušnje so prišle do izraza”

Trebanjska ekipa je rutinsko opravila svojo nalogo v Posavju in dosegla deseto zmago v državnem prvenstvu. Po njej je zaostanek za vodilnim Celjem zmanjšala na dve točki, a ta se lahko v sredo že podvoji ali izniči, saj bo v Zlatorogu na sporedu zaostala tekma 5. kroga med trenutno najbolj vročima zasedbama na slovenskih tleh.


Benjamin Teraš, trener Dobove:
“Mislim, da so se fantje dobro postavili na terenu. Proti res dobri ekipi smo vlagali veliko veliko energije v obrambi, se borili, delali prekrške, prihajali do svojih priložnosti in poizkušali hitro preiti v nasprotne napade. Iz teh situacij smo tudi dosegli največ zadetkov, vendar so daljša klop Trima Trebnjega in izkušnje tekmecev prišle do izraza. Takoj ko smo naredili napako ali dve, so oni povedli za štiri ali pet golov. Mi smo jih nato lovili, pa spet naredili napako, dve. Ampak fantom nimam kaj očitati. Mislim, da so se izredno borili. Zmaga Trebanjcev je zaslužena, mi pa moramo delati naprej. Tekmecem želim vse najboljše v nadaljevanju prvenstva.”

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
“Vedeli smo, da bo težka tekma. Nikakor se nismo mogli odlepiti, je pa res, da nimam fantom kej očitat. V zadnjem mesecu imamo zelo naporen ritem tekem. Igramo vsak torek in soboto. Malo smo načeti, poznajo se te manjše in večje poškodbe. Do konca leta nas čakajo še tri tekme. Čestital bi svojim fantom za zmago in gostujoči ekipi za korektno tekmo.”

Trebanjska ekipa bo po sredini zaostali tekmi v Celju v 14. krogu gostovala v Kopru, zasedba iz Dobove pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v soboto, 19. decembra.

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji