Teraš: “Favorit je znan, mi moramo biti odgovorni!”

Danes se s tekmo v Celju pričenja 2. krog tekmovanja v slovenskem elitnem prvenstvu. Nasproti si bosta stala aktualni državni prvak RK Celje Piv. Laško in ekipa, ki je v prvem krogu priredila presenečenje in v domači dvorani premagala Koper, MRD Dobova. Pred tekmo Benjamin Teraš razmišlja, kako konkurirati Celjanom.


Benjamin Teraš, trener MRD Dobove, se zaveda, da na tekmi proti Celjanom nimajo kaj izgubiti, zato je treba iti v tekmo sproščeno: “Gostovanja v Zlatorogu so vedno nekaj posebnega. Celjani so absolutni favoriti srečanja, od svojih fantov pa pričakujem napredek v igri. Celjani igrajo hitro in atraktivno. So v dobri formi, saj so nedavno osvojili superpokal in zanesljivo zmagali v Izoli,” o celjskih kvalitetah razmišlja dobovški strateg.

“Ne igraš vsak dan proti serijskim slovenskim prvakom in eni najboljših ekip v zgodovini Lige prvakov. Na tekmo lahko gremo sproščeno, vendar odgovorno, saj le na ta način lahko sledimo svojim ciljem v igri,” se zaveda Teraš, ki se tekme proti Celju že veseli, a vseeno pravi, da bo potrebno ogromno discipline v igri. 

2. KROG 1. LIGE NLB

sreda, 11. 9. 2019
18:00 RK CELJE PIV. LAŠKO – MRD DOBOVA

sobota, 14. 9. 2019
17:00 RK GORENJE VELENJE – MRK KRKA (tekma bo odigrana v Slovenj Gradcu zaradi zasedenosti Rdeče dvorane)
19:00 RD RIKO RIBNICA – RK MARIBOR BRANIK
19:00 RD KOPER – RD URBANSCAPE LOKA
19:00 RK JERUZALEM ORMOŽ – RD BUTAN PLIN IZOLA
20:30 RK SLOVENJ GRADEC 2011 – RK TRIMO TREBNJE (prenos na Šport Klub 2)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

 

FOTO: MRD Dobova

Komentarji