Diogo Silva: Zvezdnik, ki je vzljubil Celje

Lanskoletni državni in pokalni prvak Slovenije RK Celje Pivovarna Laško je letos med svoje vrste zvabil odmevno okrepitev. Gre za enega od najbolj perspektivnih desnih zunanjih igralcev na svetu. To je 21-letni Portugalec Diogo Silva, ki se je iz Porta podal na posojo v Celje.


Da gre za izjemnega igralca je Diogo že dokazal na številnih reprezentančnih tekmah. Avgusta 2018 je blestel na evropskem prvenstvu v Celju in postal najboljši strelec turnirja. Tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji blestel z reprezentanco Portugalske.

V intervjuju za Šport TV je mladi Portugalec govoril o svoji mladosti in o tem kako se je navadil na okolje v Celju.

“Ko sem bil majhen, sem rad igral nogomet, a le za zabavo. V rokometu sem videl svojo prihodnost, ko pa sem odšel na prvi trening rokometa je ljubezen do športa samo rasla. Svojo rokometno pot sem začel v Portu, vesel sem da me je pot pripeljala v Celje”, je za Šport TV povedal Diogo Silva, ki ne skriva, da se v Celju počuti izjemno.

Rad se spomni tudi lanskoletne izkušnje EP v Celju: “V Celju se počutim odlično. Lanska izkušnja v Sloveniji je bila neverjetna in od takrat naprej sem začel razmišljati o igranju za Celje. Interes je bil obojestranski in letos se mi je ponudila priložnost. Za zdaj gre za odlično izkušnjo. Trener in soigralci so odlični tudi organizacijsko pa je klub na visoki ravni.”

Diogo si v Celju slačilnico deli tudi z nekaterimi drugimi reprezentanti, proti katerim je igral na SP letos in lani na EP v Celju: “Spoštujem vse fante v ekipi. Z nekaterimi smo bili nasprotniki, a smo se vselej spoštovali. Tekme so bile zares pomembne, težke in na visokem nivoju. To spoštovanje se je zdaj preselilo v novo okolje, v novo realnost. V veliko pomoč je, da v novi sredini prepoznaš nekaj fantov in hitro navežeš prijateljstva.”

Govoril je tudi o pritisku, ki mu ga nalagajo zaradi dobrih rezultatov iz prejšnjih sezon: “Ne gre toliko za pritisk, kot za odgovornost. Po dobrih rezultatih na mladinskem evropskem in svetovnem prvenstvu pričakujem, da bom tukaj naredil naslednji korak v karieri. Želim napredovati in klubu pomagati do še boljših rezultatov. Čutim torej odgovornost, da še naprej trdo delam in se izboljšujem. To je moja edina skrb.

Diogo pa se je pred tekmo s Flensburgom potrudil in v družbi kapetana Davida Razgorja tudi povabil vse gledalce na tekmo – IN TO KAR V SLOVENŠČINI!

 

Prenos nedeljskega srečanja med RK CELJE PIV. LAŠKO in SG FLENSBURG si boste lahko ogledali na Šport TV ob 17. uri!

 

FOTO: printscreen / RK CPL

Komentarji