Tesna zmaga Krimovk, Krka brez težav do zmage v Ajdovščini

Rokometašice Krima Mercatorja so v petek gostovale v Celju, kjer so po težki tekmi s strelom Andree Lekić v zadnjih minutah zabeležile svojo 24. zmago. Tretji par točk so si v Ajdovščini zagotovile rokometašice Krke. 


Celjanke so v domači dvorani Golovec gostile Krimovke. V prvem polčasu je bila tekma zelo izenačena, prvič so Krimovke povedle za dva zadetka v 8. minuti z zadetkom Oceane Sercien-Ugolin. Celjanke so jih že v naslednji minuti ujele in ponovno izenačile. Polčas se je končal z dvema zadetkoma prednosti v korist Krimovk. V drugem polčasu so Krimovke vodile do 44. minute, nato pa je sledilo ponovno izenačenje z zadetkom Lee Krajnc na strani Celja. Vse do 58. minute je bilo izenačeno, potem pa je Andrea Lekić poskrbela za zadetek, ki je odločil o zmagovalcu. Tekma se je končala z rezultatom 27:28. 

Za domače je mrežo sedemkrat zatresla Anika Strnad, za Krimovke pa je bila najbolj natančna Paula Posavec s šestimi zadetki. 

ŽRK Z’DEŽELE : RK KRIM MERCATOR 27:28 (12:14)
Strnad 7 (1), Regner 5 (1); Posavec 6, Gros (2) in Lekić (2) po 5
 
 
Sobotni dvoboj v končnici od 1. do 4. mesta je pripadel Krki, ki je gostovala pri ekipi Ajdovščine. Tekma je bila v začetku tekme zelo izenačena, ekipi sta si vodstvo izmenjevali. Polčas pa je pripadel rokometašicam Krke, ki so na odmor odšle z zadetkom prednosti. Krkašice so v sredini drugega polčasa pa do konca držale domačinke na razdalji s prednostjo treh zadetkov in se končne zmage veselile z rezultatom 26:29. 
 
Za domače je petkrat zadela Urša Zelnik, za gostje pa je kar desetkrat zadela Petra Kramar.
 
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK KRKA NOVO MESTO 26:29 (14:15)
Zelnik 5, Fegic, Abina in Ferfolja (1) po 4; Kramar 10, Novak 9 (4).
 
 
FOTO: Maja Kezić
 
Komentarji