Tilen Kosi odhaja!

Svojo skoraj že desetletno člansko kariero je namenil svojemu matičnemu klubu RK Jeruzalem Ormož. Tilen Kosi je od sezone 2014/15, ko je prvič zaigral v članski ekipi, postal pravi vodja prleške ekipe. Bil je kapetan slovenske mladinske reprezentance, ki je 2018 v polnem celjskem Zlatorogu osvojila naslov evropskih prvakov, letos pa je s Prleki prvič zaigral v finalu Pokala. Po številnih odličnih predstavah v slovenskem prvenstvu, so ga v svoje vrste uspeli zvabiti Avstrijci.


Domači parket je Kosi branil vse od selekcije mlajših dečkov, v zadnjih sezonah pa je bil eden izmed glavnih razlogov, da so točke ostajale doma. Zato bodo morali v naslednji sezoni na Hardeku krepko zavihati rokave, če bodo želeli dodobra zakrpati nastalo luknjo na položaju srednjega zunanjega. Čevlji, ki jih za sabo pušča Kosi, so veliki. 

25-letni srednji zunanji bo prihodnjo sezono okrepil avstrijsko ekipo HC Bruck Trofaiach BT Fuchse. V klubu iz mesta Bruck an der Mur že igrata Slovenca Urh Brana ter Anže Ratajec, moštvo pa vodi nekdanji trener Trima in Dobove Benjamin Teraš

Lisice iz avstrijske Štajerske so v letošnji sezoni zasedle osmo mesto v ligi, v izločilnih bojih pa izgubile proti najboljši avstrijski ekipi, Krems. 

Lahko mladi Ormožan prevetri rokometno tabelo naših severnih sosedov?

 

Komentarji