FINAL4 LIGE PRVAKINJ: Grosova proti aktualnim prvakinjam, Esbjerg proti presenečenju sezone

Prišli smo do Final4, prišli smo do Budimpešte! Mnogi rokometni navdušenci si bodo ta vikend vzeli čas za ogled zadnjih štirih tekem Lige prvakinj. Zadnja slovenska reprezentantka, ki je ostala v eliti elite, rekorderka po številu zadetkov v dresu s slovenskim grbom, Ana Gros, se bo z Györom pomerila proti aktualnemu prvaku – norveškemu Vipersu. Danski Esbjerg bo v polfinalu zaplesal z letošnjim četrtfinalnim presenečenjem, krvnikom francoskega Metza. 


Prvi polfinalni obračun bo na sporedu v soboto ob 15:15. V ponovitvi lanskoletnega finala se bodo udarile madžarske prvakinje ter norveške prvakinje, lani so v Budimpešti z rezultatom 31-33 slavile Norvežanke. Se lahko letos zadeva obrne? Bo morda ravno slovenska reprezentantka, ki se vsako leto znajde na listi najboljših strelk, tista, ki bo letos nagnila tehtnico v madžarsko korist? 

FTC-Rail Cargo Hungaria, Ferencvaroš, FTC, madžarske ligaške podprvakinje, madžarske pokalne zmagovalke, … kakorkoli že želite, so v letošnji izvedbi najprestižnejšega klubskega tekmovanja izločile Metz. Francoske prvakinje so bile letos edine, ki so v skupinskem delu zabeležile en sam poraz. Preskočile so osmino finala, prvo četrtfinalno tekmo na Madžarskem dobile z 26-32, potem pa na povratni tekmi v Franciji izgubile 26-33. Madžarske nasprotnice bodo igralke Esbjerga, izjemnega danskega kluba, ki je sestavljen predvsem iz najboljših danskih in norveških reprezentantk. Drugi polfinalni obračun se bo pričel on 18:00. Se bo na koncu smejalo Katrin Klujber ali Henny Reistad ter Nori Mork?

V nedeljo bosta sledili tekma za tretje in prvo mesto.

 

Komentarji