Dvojna polfinalna drama v Ligi prvakinj

Rekordni dan v Budimpešti. Madžari bodo imeli svoje predstavnice v finalu Lige prvakinj že sedmič v zadnjih devetih izvedbah tega tekmovanja. Padel je rekord po številu zadetkov na tekmah zaključne četverice, prav tako je bil postavljen nov mejnik po ogledu ženske rokometne tekme. 


Na prvi polfinalni tekmi sta ekipi skupaj zabeležili 72 zadetkov in tako podrli rekord iz sezone 2016/17, ko sta Vardar in CSM Bucuresti zadeli 71 golov. Za drugo tekmo se je v dvorani zbralo nekaj več kot 20.000 navijačev, kar je postavilo nov rekord po ogledu ženske rokometne tekme.

Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand
(18-23) 35-37

Madžarske in norveške prvakinje sta prikazali zelo hiter rokomet, Györ je v prvem polčasu namreč prejel največje število zadetkov v njihovi zgodovini, 23. Hiter norveški napad, ki so ga vodile Jamina Roberts, Marketa Jerabkova in Anna Vyakhireva je povzročal prevelike težave za zasedbo Ambrosa Martína. Po zaostanku petih zadetkov po prvem polčasu (18-23) se je madžarski ekipi le uspelo približati v drugem delu tekme. Na krilih Stine Oftedal (11) in Ane Gors (9) je Györ v zadnji minuti prišel do minimalnega zaostanka, a je v zadnjem napadu zadela Vyakhireva in zapečatila usodo obeh ekip (35-37). To je bil drugi poraz na osmih polfinalnih obračunih za Madžarke in hkrati drugi v zadnjih treh sezonah. Vipers bo tako imel možnost po dvigu trojne zaporedne titule Lige prvakinj, uspeh, ki je do sedaj uspel le Györu.

 

FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg
(13-17) 30-29

Tekmo je sodil slovenski sodniški par Ozren Bcković in Mirko Palacković. Tekmo so bolje otvorile rokometašice danskega kluba, ki so na začetku drugega polčasa že vodile s petimi goli razlike. A je novinkam v tem delu tekmovanja uspel zgodovinski povratek v tekmo, ko so v 43. minuti izenačile rezultat na 21-21, v 54. minuti pa tudi prvič po rezultatu s 4-3 povedle. Dve sekundi do konca drugega polfinalnega obračuna je zadela Emily Bölk (6) in tako prekinila niz 21 zaporednih zmag Esbjerga. Pri Ferencvarošu se je med strelke največkrat vpisala(7) Angela Malestein, Andrea Lekić in Katrin Klujber sta jih zadeli po 5. Za Danke sta bili po 7-krat uspešni Henny Reistad in Nora Mork, Vilde Ingstad jih je dodala 6.

 

 
FOTO: Ferencvárosi Torna Club 
Komentarji