Tilen Strmljan – »nočna mora« ostalih klubov

V Navijaški skupini Ribn’čan so pripravili še en zelo zanimiv intervju. Tilen je 23-letni organizator igre, ki je svoje prve rokometne korake začel pri rokometnemu klubu Rudar. Pri 19. letih ga je v svoje vrste zvabilo RD Herz Šmartno, kjer se je Tilen zelo izkazal. Njegov potencial je opazila tudi Ribnica in poskrbela, da je postal del ribniške ekipe. Leta 2017 je skupaj s sedanjim soigralcem Urošem Knavsom zastopal slovenske barve v Alžiriji na svetovnem mladinskem prvenstvu.


Zakaj si se odločil za rokomet?

Z rokometom sem se začel ukvarjati v 3. razredu, na pobudo učitelja športne vzgoje.

V Ribnici si že drugo sezono, pred tem si igral za RD Herz Šmartno. Je bila selitev iz prejšnjega kluba težka in kako si se navadil na treninge in igranje v ribniškem klubu?

Zavedal sem se, v kaj se spuščam. Vedel sem, da je Ribnica zelo organiziran klub, ki pričakuje vrhunske rezultate in zato sem se na to pripravil. Soigralci so poskrbeli, da sem se vklopil brez večjih težav.

Kakšne so tvoje želje in cilji za nadaljnje tekme?

Vsako tekmo želimo dati od sebe sto odstotkov in predstaviti najboljšo igro, ki smo jo sposobni.

V čem je ekipa RD Riko Ribnica drugačna od ostalih ekip?

Ribnica ima zelo izrazit ekipni duh, k dobremu počutju pripomore tudi igranje v domači dvorani, ki ima izvrstno publiko in veliko navijačev.

Kje vidiš RD Riko Ribnica in ribniški rokomet v prihodnje?

Menim, da se za prihodnost ribniškega rokometa ni potrebno bati, saj zelo dobro delajo z mladino. V prihodnje se bo zagotovo potegovala za najvišja mesta.

V čem se Navijaška skupina Ribn’čan razlikuje od drugih navijaških skupin?

Kljub temu, da je novonastala ekipa, so zelo organizirani in njihovo navijanje od prve do zadnje minute nam zelo pomaga. Res so naš 8. igralec.

Kaj želiš od navijačev na tribunah?

Želim, da poteka pošteno navijanje in spodbujanje, še posebej takrat, ko nam ne gre najbolje.

Nam lahko poveš, če te pri dosedanjem navijanju kaj moti in kakšen nasvet bi dal za boljše navijanje?

Pri navijanju me ne moti nič. So super in tudi v gosteh navijajo v velikem številu.

Za konec bi te prosili, še za kake spodbudne besede za navijače.

Hvala za vsako navijanje in spodbujanje na tekmah. V Škofji Loki so nam z navijanjem pomagali pridobiti točko, ki je bila že izgubljena.

 

FOTO: RD RIKO RIBNICA

Komentarji