Neuradno: favorit Pastor, v igri tudi Dušebajev, Tamše, Gislason

Rokometna zveza Slovenije danes ni dala uradne izjave za javnost po izrednem sestanku predsedstva. Neuradne informacije pa vedno bolj kažejo na scenarij, da Vujović ne bo slovenski selektor z najdaljšim stažem. Ne samo to, menjava naj bi se obetala še pred januarskim EP. 


Reprezentanti pričnejo s pripravami na evropsko prvenstvo že 26. decembra, torej čez natanko en mesec. Prva tekma na EP jih čaka 10. januarja, ko se bodo v Göteborgu pomerili s Poljaki. Eden izmed ciljev je osvojitev vozovnice za OI, kar pomeni vsaj 7. mesto.

Najdlje je selektorsko vlogo opravljal Boris Denič (1664 dni), Vujović jih je do danes naštel 1646.

Špekulacij o morebitni menjavi aktualnega selektorja je kar nekaj. Glavni kandidat naj bi bil Španec Juan Carlos Pastor, ki trenutno deluje v Pick Szegedu, kjer tudi igrajo štirje slovenski rokometaši – Matej Gaber, Mario Šoštarič, Nik Henigman in Dean Bombač. Poleg njega se neuradno med kandidate za prevzem selektorskega stolčka omenja tudi Talanta Dušebajeva, Branka Tamšeta in Alfreda Gislasona

KAJ TO POMENI ZA ZORMANA?

Da je Uroš Zorman na isti valovni dolžini z Dušebajevim, je jasno, saj imata v poljskih Kielcah izredno dober odnos. Nikakor se ne sme izključiti opcije, da bi lahko Zorman prevzel mesto selektorja. Reprezentante dobro pozna, prav tako je že dostikrat dokazal, da taktično zelo dobro razume rokometno igro, a mu malce zmanjka pri trenerskih izkušnjah, ki pa jih selektor rokometne velesile, kamor sodi Slovenija, mora imeti. Bi lahko v tem primeru vlogo pomočnika Zormana prevzel Luka Žvižej, novopečeni pomočnik celjskega trenerja Ocvirka?

Domneva se veliko, ve se pa ne kaj dosti. A domnevanje je logična situacija, ki nastane ob molku zavitem v tančico skrivnosti.

 

FOTO: RD KOPER / MATIA ŠČUKOVT

Komentarji