Izredno zanimiv 6. krog v 2. DRL

V derbiju kroga med neporaženima ekipama Sevnice in Pomurja so bili boljši domačini. Kot smo že poročali je Sevnice premagala rokometaše iz Murske Sobote z rezultatom 28:26.


Rokometna drama

Že v petek so gledalci v Železnikih gledali pravo rokometno dramo. Prvi polčas med ekipama Alplesa in Gorišnice je minil izenačeno, kot se je tudi končal – z rezultatom 14:14. Drugi polčas so bolje začeli gostje, domači si povedli, ko so v 52. minuti obe ekipi končali pri 25 zadetkih. Že 3 minute kasneje so gostje povedli z 25:28 in domači gledalci so že pomislili na nov poraz. S tem se niso strinjali domači igralci, ki so v 59. minuti uspeli izenačiti na 28. Tik pred koncem srečanja so domači zadeli za vodstvo 29:28, vendar so domači pred koncem srečanja naredili prekršek za rdeči karton in za najstrožjo kazen. Če je rokometašem Gorišnice v prejšnjem krogu vratar preprečil izenačenje in točko se je tudi tokrat usoda poigrala z njimi in žoga je zletela v prečko. Zmaga je ostala doma…
Pri domačih sta največ zadetkov dosegla Nejc Maček (8 – 3/3 iz 7m)) in Matej Tušek 7. Pri gostih je Filip Bombek dosegel 7, Aljaž Sok in Nejc Šandor pa po 5 zadetkov.

Derbi začelja

V še enem derbiju – tokrat začelja – so v Radenci bili boljši domačini. Rokometaši Radgone so premagali rokometaše Kronosa iz Logatca. Prvi del prvega polčasa je minil dokaj izenačeno, od 17. minute naprej pa so domači izkoristili nekaj priložnosti in se do polčasa oddaljili na visokih 21:14. V drugem polčasu so domači držali visoko prednost do 49. minute. Nato pa, kot da bi se prestrašili zmage, popustili in gostom iz Logatca dovolili, da so se v predzadnji minuti približali na 33:30. Končni izid 34:30.
Pri domačih je ponovno največ zadetkov prispeval Matej Rojht 13 (5/6 iz 7m). 9 zadetkov je dodal Jure Ratnik. Pri gostih sta največ zadetkov dosegla Tilen Virant (9 – 2/2 iz 7m) in Gašper Hočevar (7 – 2/3 iz 7m).

Zmagali domačini

V Hrpeljah sta se srečala Jadran in Cerklje. Bolje so začeli gostje, ki so v 12. minuti povedli z 3:7, vendar so se do konca prvega polčasa domači popolnoma vrnili v igro in končali prvi polčas z minimalnim zaostankom. Domači so prvič povedli v 40. minuti (22:21). 4 minute kasneje so gostje ponovno vodili (22:24), v 47. minuti pa ponovno vodstvo domačih igralcev. Domači so prav ob koncu dosegli svoje najvišje vodstvo na tekmi – 33:28.
Jernej Poles, Matej Galina in Erik Smej so pri zmagovalcih dosegli po 7 zadetkov, pri poražencih pa je prav tako 7 zadetkov dosegel Luka Stare, po 5 sta jih dodala Luka Fajon in Jan Križaj.

Lestvica se je precej premešala. V vodstvu so sedaj sami rokometaši Sevnice, sledita Pomurje in Alples s po 8 točkami, ki se bosta srečala v naslednjem krogu. Jadran se je povzpel na 4. mesto. Sledijo Ajdovščina (5), Moškanjci in Cerklje (po 4). Radgona je na predzadnjem mestu, vendar sedaj z dvema točkama. Kronos je še brez zmage.

6. krog, 22. in 23.11.2019:
RD ALPLES ŽELEZNIKI – RD MOŠKANJCI GORIŠNICA 29 – 28
RK ARCONT RADGONA – RK KRONOS 34 – 30
RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE KOZINA – RK CERKLJE 33 – 28
RK SEVNICA – RK POMURJE 28 – 26

Foto: Spletna stran RD Alples Železniki

Komentarji