Tjaša Stanko slavila v Ljubljani

Rokometašice Krima Mercatorja so v 11. tekmi Delo EHF Lige prvakinj prvič v letu 2021 igrale v domači dvorani. V Ljubljano so pripotovale rokometašice francoskega Metza, ki so slavile zmago s štirimi goli razlike – 22:26 (10:14). Tjaša Stanko je tako dosegla zmago prav proti klubu, h kateremu se vrača v naslednji sezoni.


V domači ekipi so se najbolj izkazale Oceane Sercien Ugolin s 5 ter Samara da Silva Vieira in Valentina Klemenčič s po 4 goli ter Jovana Risović s 13 obrambami. Pri gostjah so po učinkovitosti izstopale Sajka (5 golov) ter Bontova in Micijevićeva (obe s po 4 goli), v vratih pa je blestela Hatadou Sako z izjemnimi 19 obrambami. Elitno evropsko klubsko tekmovanje krimovke nadaljujejo prihodnji konec tedna v danskem Esbjergu.

Tekmo so bolje začele gostiteljice, ki jih je v vodstvo popeljala Sercien Ugolinova. Razpoložena vratarka Risovićeva je ustavljala napade Francozinj in krimovke so prešle v vodstvo z dvema goloma razlike (3:1 in 4:2). Gostje so se nato prebudile in zaostanek pretopile v vodstvo (5:4), medtem ko so bile domačinke kar dvakrat nenatančne iz sedmih metrov.

V nadaljevanju so si izbranke trenerja Uroša Bregarja ob strelski neučinkovitosti in nekaj napakah v obrambi v 22. minuti nabrale štiri gole zaostanka – 7:11. K razliki je botrovala tudi izjemna francoska vratarka Hatadou Sako, ki je v prvih 30. minutah ubranila kar 12 strelov (55 % obranjenih strelov), Risovićeva je bila uspešna šestkrat (30 %).  Klemenčičeva ter da Silva Vieira sta v drugem delu prvega polčasa poskrbeli, da se razlika ni povečala.

Zaključek prvega polčasa je bil v znamenju dveh kaznih Slovenk, saj sta na klop za dve minuti morali Maja Svetik in Branka Konatar. Gostje so številčno prednost na igrišču izkoristile in se ob polčasu veselila štirih zadetkov prednosti (14:10).

V nadaljevanje so krimovke stopile živčno in z nekaj nepotrebnimi napakami ter nenatančnimi streli na gol tekmicam dovolile, da so z zadetkom Tjaše Stanko – okrepitve slovenskih prvakinj za prihodnjo sezono – v dresu Metza pobegnile na osem zadetkov prednosti (12:20 – 41. minuta). Strelsko učinkovitost so Ljubljančanke popravile v nadaljevanju, a kaj več od tega, da so se približale na tri gole zaostanka (20:23), jim, žal, ni uspelo. Končni rezultat tekme je bil 22:26 v korist tekmic.

Sobota, 16. januar, ob 18.00, Arena Stožice – brez gledalcev
Krim Mercator : Metz (FRA) 22:26 (10:14)

Vir: RK Krim Mercator

FOTO: HBC Bietigheim FB

Komentarji