Zanimive vsebine tretjega dne svetovnega prvenstva

Tretji tekmovalni dan svetovnega prvenstva je ponudil veliko zanimivega. Od rekordov do presenečenj, debijev in izjemnih potez. Pa če samo spomnimo, da na prvenstvu nastopa 32 držav in da se je končal šele prvi krog si lahko v nadaljevanju obetamo še veliko zanimivih vsebin in dogodkov, ki bodo zaznamovale 27. svetovno prvenstvo v rokometu za moške.


Nemčija je na prvi tekmi prvenstva brez težav ugnala Urugvaj. Je pa na tej tekmi kapetan nemške reprezentance Uwe Gensheimer s tremi zadetki postal najboljši strelec Nemčije na svetovnih prvenstvih. Gensheimer je pri skupno 174 golih na svetovnih prvenstvih. Tako je za en gol prehitel prejšnjega rekorderja Floriana Kehrmanna.

So pa za presenečenje v uvodnem krogu poskrbeli Japonci in pa Brazilci. Slednji so remizirali z evropskimi prvaki Španci, Japonci pa so točko odščipnili evropskim podprvakom Hrvatom. Tako smo že na uvodu videli nekaj prijetnih presenečenj tega svetovnega prvenstva. Morda tudi nekoliko zanimiv podatek, da sta se obe omenjenim tekmi končali z istim rezultatom in sicer 29:29.

Tri reprezentance pa so tudi prvič v svoji zgodovini nastopile na svetovnih prvenstvih. To so reprezentance Urugvaja, Zelenortskih otokov in Konga. Urugvajci so bili brez pravih možnosti proti Nemcem, rokometaši iz Zelenortskih otokov so pokazali dobro predstavo proti Madžarom, igralci Konga pa so bili v prvem polčasu v koraku z Argentinci, a so morali na koncu morali priznati poraz.
“Občutek je izjemen, to je zgodovinsko. Sploh doseči prvi zadetek za mojo ekipo na svetovnem prvenstvu je res nekaj. Bil sem ganjen, bil sem zelo vesel. Povrh vsega pa sem tudi najstarejši igralec v reprezentanci na tem prvenstvu. To je kot zgodovinsko dejstvo, da sem jaz dosegel prvi zadetek,” je po tekmi dejal strelec prvega zadetka za Kongo na svetovnih prvenstvih Johan Kiangebeni.

S tako imenovano “no look” podajo pa je proti Kongu navdušil argentinski reprezentant Pablo Simonet. Škoda dodatnih besed. To izjemno podajo so poglejte v priloženem posnetku.

Z izjemnim zadetkom iz protinapada pa je navdušil tudi Poljak Przemyslaw Krajewski. Medtem, ko ga je oviral nasprotnik rokometaš je med padcem žogo poslal v zgornji vratarjev kot in počistil pajčevino Tunizijskih vrat.

FOTO: IHF

Komentarji