To sta velika koraka za Slovenski rokomet

Organizacijski odbor, ki bo to poletje še četrto leto zapored organiziral eno izmed rokometnih evropskih prvenstev za mlajše selekcije v Sloveniji, v Evropi in širše uživa velikanski ugled ter spoštovanje. V prihodnjih letih sta bili Sloveniji zaupani kar dve svetovni prvenstvi!


VEČ O SP 2022 IN 2025 TUKAJ

“Izjemno smo veseli, da je mednarodna rokometna zveza v Sloveniji prepoznala primernega gostitelja za kar dve svetovni prvenstvi. Kandidaturi smo vložili z namenom, da bi tudi na ta način dodatno pripomogli k razvoju naših mlajših starostnih selekcij ter razvoju in promociji rokometa na sploh. Prepričan sem, da sta to velika koraka za slovenski rokomet,” po veseli novici navdušenja ni skrival Goran Cvijić, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije.

“Organizacija obeh svetovnih prvenstev bo vrhunska nadgradnja dosedanjih tekmovanj na evropski ravni. Pridobitev gostiteljstva prvenstev v letih 2022 in 2025 je nesporen dokaz, da so celotni dosedanji dogodki potekali na vrhunski ravni. Kljub temu bomo z ekipo zavihali rokave, da pri vsaki organizaciji napravimo še korak višje. Prepričan sem, da si boljše promocije za rokomet, Slovenijo in mesta, ki bodo gostila tekmovanji, ne bi mogli želeti,” je dodal Jure Cvetko, predsednik organizacijskega odbora.

Komentarji