Koper proti Slovenj Gradcu prekinil serijo porazov

Rokometaši Kopra so s 23-28 ugnali RK Slovenj Gradec. Na ta način so Primorci prekinili dolgo serijo štirih zaporednih porazov. Nazadnje so Koprčani zmagali 21. decembra lani, ko so ugnali RK Maribor Branik. 


Prvih dvanajst minut tekme je potekalo izenačeno, pri rezultatu 5-5 pa so gostje iz Obale prevzeli pobudo. Najprej je za 5-6 zadel Jaka Moljk, nato je Matevž Žagar zvišal na 5-7, z novim zadetkom Moljka pa je Koper povedel že s 5-8. To je bila prednost na kateri so rokometaši Kopra gradili do konca polčasa, vendar Korošcem niso uspeli pobegniti. Nekajkrat so sicer povedli tudi s štirimi zadetki, nazadnje v 27. minuti, ko jih je Tilen Sokolič povedel do prednosti z 9-13. Kljub temu so domači razliko do odmora prepolovili (12-14.)

Gostje so v drugem polčasu začeli s tlakovanjem poti do zmage. V 39- minuti je razpoloženi Sokolič zadel že za 13-19 in Koper si je tako le v nekaj minutah ekspresno priboril dokaj udobno vodstvo. Kljub temu je dobrih 10 minut pred koncem sledil rahel padel v koprski igri in Aleksander Glendža je znižal na 21-23. Vseeno so imeli gostujoči rokometaši dovolj moči, da so v sklepnih minutah svoje vodstvo znova povečali in zmaga je tako odšla na Primorsko. V vrstah Kopra se je izkazal Tilen Sokolič z osmimi zadetki, pri Slovenj Gradcu pa Aleksander Glendža s petimi.

Če se je Koper otresel negativne serije in trenutno nahaja na sedmem mestu, pa prav gotovo ne morejo biti zadovoljni v vrstah Slovenj Gradca, saj so izgubili že tretjič zapored. S 13 točkami so na 11. mestu, zaenkrat sicer še s precejšnjo zalogo pred mesti, ki vodijo v izpad. V naslednjem krogu bo Koper doma gostil Trimo, Slovenj Gradec pa se podaja c Celje.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Koper

Komentarji