Ana Gros znova boljša od Krimovk

Krimovke so po domačem remiju proti romunski Valcei odpotovale na dolgo in naporno gostovanje k francoskemu Brestu, za katerega nastopa tudi slovenska reprezentantka in kapetanka Ana Gros. Brest, ki v drugi skupini glavnega dekmovanja DELO EHF Lige prvakinj zaseda drugo mesto, je bil pred tekmo absoluten favorit, Krimovke pa so v Francijo odpotovale po presenečenje za osvojitev morebitne točke ali dveh.


Prvih pet minut tekme sta ekipi zaigrali odločno v napadu, pobudo pa so v 6. minuti prevzele domačinke in povedle s tremi goli (6:3). Krimovke Francozinjam niso pustile daljši pobeg vse do 15. minute, ko so domačinke prvič na tekmi povedle s +5 (12:7). Brest je v 23. minuti srečanja vodil že za sedem golov, Krimovke pa so do konca polčasa omilile prednost domačink na 19:14.

Soliden začetek Krima v drugi polčas je zaostanek v 35. minuti zmanjšal na 22:18, a so se Francozinje kmalu odlepile in znova zaigrale hitro in čvrsto v obrambi. V naslednjih minutah so se slovenske prvakinje izgubile v igri, razigrani Brest pa je polnil mrežo nasprotnika. V 39. minuti je prednost Bresta znašala že visokih 9 golov, vedno manj pa je bilo upanja na morebitno presenečenje Krima v Franciji.

Do konca srečanja v igri nismo videli večjih presenečenj. Domačinke so tekmo suvereno pripeljale do konca in zasluženo zmagale z visoko razliko. Krimovke bodo naslednjo tekmo v Ligi prvakinj zaigrale v soboto, 7. marca, ko bo na Kodeljevem gostovala Budučnost

DELO EHF Liga prvakinj

Sobota, 29. februar, ob 15:00, Brest
BREST BRETAGNE HANDBALL-RK KRIM MERCATOR 37:26 (19:14)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji