Tomislav Balent v zadnji sekundi Ljubljani preprečil krajo točke!

Rokometaši Ormoža so na gostovanju v Ljubljani imeli vajeti v svojih rokah praktično celotno srečanje, a so se domači v zadnjih minutah vrnili. Le po zaslugi gostujočega vratarja je Ormož iz prestolnice v zadnji sekundi odnesel 2 točki.


Ormožani so odločneje začeli srečanje in v peti minuti prek razpoloženega Tilna Kosija povedli s 3:1. Ljubljančani so lovili zaostanek dveh zadetkov, za izenačenje pa je v 15. minuti z dvema zaporednima goloma poskrbel Jure Lukman (7:7). Po izključitvi Tea Šulka na strani Ormoža so domači rokometaši prvič tudi povedli (8:7), a vodstva niso držali dolgo. Tik pred koncem polčasa so gostje izkoristili nekaj lepih obramb Tomislava Balenta in pred zaključkom prvega dela znova povedli s 11:13.

Z novima goloma Kosija so v začetku drugega polčasa Ormožani ušli na najvišjo razliko 13:17, ta pa bi bila še večja, če v ljubljanskih vratih ne bi stal Žiga Rebevšek, ki je z dvema obrambama preprečil še resnejšo serijo nasprotnika. Bojan Čotar je na tej točki svoje varovance poklical h klopi, a brez učinka. Gašper in Martin Hebar sta Ormož znova povedla na varno razdaljo (16:21), Čotar pa je znova ukrepal z minuto odmora. Po njej so Ljubljančani uspešno zaključili serijo dveh zadetkov, a dobili isto mero v zameno. Domači rokometaši niso in niso uspeli znižati zaostanka, dokler jim v zadnjih desetih minutah srečanja ni uspela krvavo potrebna serija štirih golov, ki jo je s v 58. minuti moral prekiniti  gostujoči trener Saša Prapotnik. Po njej je Rebevšek še enkrat sijajno branil na drugi strani igrišča pa mu je z zadetkom poplačal Miha Tomšič in Ljubljana je bila le še zadetek stran od preobrata (26:27). Priložnost za potrditev zmage so v zadnji minuti Ormožani zapravili, domači pa so se ob spodbudi zbrane množice podali v poslednji napad, ki bi jim prinesel vsaj točko. Iz solidne akcije je prek rok obrambe sprožil Lukman, a je strel v zgornji desni impresivno ubranil Balent, po zaslugi katerega je Ormož iz Ljubljane odnesel na koncu težko prigarano zmago.

 

Foto: MRK Ljubljana/Tjaša Jankovič

Komentarji