Celjani v drugem polčasu stopili na plin in premagali Slovan

V 5. krogu lige NLB sta se v dvorani Zlatorog pomerila Celje Pivovarna Laško in Grosist Slovan. V prvem delu so se gostje odlično kosali s favoriziranimi tekmeci, v drugem delu pa so Celjani stopili na plin in prišli do gladke zmage.


Prvi polčas se je začel izjemno izenačeno, igralo pa se je gol za gol. Bolje so začeli gostje, ki so povedli z 2-0. Nato so se zbrali tudi Celjani in s serijo 3-0 prišli do vodstva. Naslednje minute so bile izjemno izenačene, spremljali smo lepe poteze na obeh straneh. Pri Celjanih sta bila razpoložena predvsem Žiga Mlakar in Gal Marguč, pri Slovanu pa sta imela svoj dan Patrik Martinović, ki je bil v prvem polčasu nerešljiva uganka za Celjane in pa Aleksa Tufegdžić. Prvi polčas se je po zadetku Vida Miklavca v 30. minuti končal z rezultatom 18-17.

V garderobi so očitno besede trenerja Celjanov Alema Toskića močno zalegle, saj so Celjani v drugem delu začeli izjemno silovito in že v 37. minuti prišli do delnega izida 6-1, kar je na Slovanovce pustilo slab vtis, saj je kasneje razlika le še rasla. Celjani so zaigrali odlično v obrambi, v napadu pa dosegali hitre zadetke iz protinapadov in polprotinapadov. Slovanovci so v napadu poizkušali z neizdelanimi streli in akcijami, kar so Celjani s pridom izkoriščali. V napadu so bili izjemno razpoloženi, na koncu pa so dosegli kar 40 zadetkov. Končni rezultat tekme je bil 40-29.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD LL GROSIST SLOVAN 40:29(18:17) Marguč 10, Mlakar 6; Martinović 7, Čaušević, Tufegdžić po 5

FOTO: RK CPL

Komentarji