Toskić: “So določene stvari, ki jih moramo popraviti”

Gostovanje Celjanov pri norveškem Elverumu se je končalo z porazom 31-29. Kaj so povedali po obračunu 6. kroga lige prvakov?


Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Na Norveško smo odšli z željo, da vpišemo novi dve točki, kar nam žal ni uspelo. Fantje so dali vse od sebe, se borili do zadnje sekunde, a so bili gostitelji na koncu bolj zbrani. Predvsem v prvem delu igre smo nekajkrat preveč enostavno dopustili, da so tekmeci prišli do zadetka, naši dogovori pred tekmo so namreč šli v smer, da moramo biti maksimalno osredotočeni skozi vseh šestdeset minut. Žal nas je v določenih trenutkih znova zapustila tudi športna sreča, za katero upamo, da jo v prihodnjih obračunih nekako uspemo obrniti v naš prid. So določene stvari, ki jih moramo s treningom popraviti, veseli pa predvsem dejstvo, da se fantje do konca niso predali, kar je zelo pozitivna lastnost te ekipe. Misli sedaj že usmerjamo proti nedeljskemu derbiju slovenskega rokometa s Trimom. Hitro se bo potrebno regenerirati in se dobro pripraviti na tekmo, na kateri je naš edini cilj zmaga”.

Stefan Žabić, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško: “Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma, polna hitrega tempa, saj je Elverum tipična skandinavska ekipa, ki s hitrimi protinapadi izkorišča vsako napako tekmecev. V prvem delu smo se preslabo držali naših dogovorov in zavoljo tega nekajkrat prelahko prejeli zadetek. V drugem delu nas je to stalo nekaj dodatne energije in morda je to razlog, da tekme na koncu nismo uspeli preobrniti v naš prid. Po vrnitvi v Celje se bo potrebno hitro spočiti in čim bolje pripraviti na nedeljski obračun v Trebnjem. Naš cilj v domačem prvenstvu sta vedno dve točki in nič drugače ne bo niti proti Trimu.”

FOTO: Luka Vovk

Komentarji