Trebanjci brez večjih težav odpravili Ormožane

8. krog lige za obstanek nam je postregel z dvobojem prvouvrščenih ekip. V dvorani OŠ Trebnje sta se pomerila tamkajšnji Trimo ter ekipa RK Jeruzalem Ormož. Trebanjci bi si z zmago zagotovili prvo mesto v ligi za obstanek.


Tekma se je začela zelo izenačeno, saj nobeni od ekip ni uspel več pobeg. Najbolje je kazalo gostom, ki so na začetku tekme povedli z 2:4, a so Trebanjci hitro vzpostavili stik in nato tudi povedli. Domačini so s serijo 4 zaporednih zadetkov povedli z prav tako prednostjo (11:7). Rokometaši Trebnjega so prednost zadrževali do konca polčasa in na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13).

Domačini so prednost hitro na začetku drugega polčasa uspeli povišati na 6 golov (22:16). Gostje iz Ormoža se niso predali in prednost ponovno znižali na razliko kakršna je bila ob polčasu in sicer so v 45. minuti tekme zaostajali z  22:19, a to ni zadoščalo, da bi lahko domačine resneje ogrozili. Trebanjci so prednost do konca tekme samo še povečevali in na koncu zasluženo slavili s 6 goli razlike. Rezultat na koncu je bil 32:26.

Pri domačih rokometaših sta s 6 zadetki blestela Klemen Sašek in Lan Grbič. Za goste iz Ormoža pa je 8 golov prispeval Jure Lukman, s 6 se mu je najbolj približal Rok Žuran.

TRIMO TREBNJE : JERUZALEM ORMOŽ  32:26 (16:13)
Sašek, Grbič 6; Lukman 8, Žuran 6

Komentarji